EKONOMIKA KULTURE | Rut Tausi | iLearn.rs

EKONOMIKA KULTURE

Autori: Rut Tausi
ISBN: 978-86-7102-406-8
Izdavač: Clio
Godina: 2012.
Opšte informacije: Meki povez, 653 str., 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

2.530,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

ŠTA ODREĐUJE CENU KARATA ZA POP KONCERTE ILI OPERU? ZAŠTO HOLIVUDOM CARUJE FILMSKA INDUSTRIJA? DA LI PIRATERIJA ŠTETI MUZIČKOJ INDUSTRIJI? DA LI BESPLATAN ULAZ U MUZEJE PRIVLAČI VEĆI BROJ POSETILACA?

Rut Tausi daje odgovore na pregršt pitanja o umetnostima poput performansa i vizualnih umetnosti, muzike, filma i književnosti koristeći se znanjima i metodama iz ekonomije. Knjiga obiluje primerima iz čitavog sveta i rezultatima skorašnjih istraživanja. Ipak, Ekonomika kulture je namenjena svima, a ne samo poznavaocima ekonomije.

Ovo je idealan priručnik za studente koje interesuje poslovanje u umetničkom sektoru.


"Ime Rut Tausi je jedno od najpoznatijih imena ekonomike kulture. Njene mnogobrojne publikacije iz ove oblasti garantuju da je prava osoba da napiše ovakav udžbenik. Ova knjiga nije obavezna samo za studente ekonomije, već i za sve čitaoce koje interesuje šta ekonomisti misle o umetnostima."
- Dejvid Trosbi, Univerzitet Mekveri

"Renomirani ekonomista u obasti kulture, Tausi, upotrebljava teorije i metode ekonomije da odgovori na mnoga pitanja poput plaćanja ulaza u muzeje ili ilegalnog „skidanja“ muzike... Ona koristi internacionalne primere i skorašnja istraživanja i ne pretpostavlja da čitalac poznaje ekonomiju."
- Times Higher Education


Kratak sadržaj

Opšta pitanja ekonomike kulture
II "Tradicionalna" ekonomika umetnosti i baštine
III Tržišta umetničke radne snage i autorska prava
IV Kreativne industrije
V Zaključak, vežbe i problemi


RUT TAUSI. Profesor je Ekonomije kreativnih industrija u Centru za upravljanje intelektualnom svojinom Univerziteta u Bornmutu i profesor emeritus na Univerzitetu Erazmus u Roterdamu.

Tausi je jedan od vodećih ekonomista na polju kulture. Držala je predavanja u Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji i na Tajlandu. Bila je jedan od urednika Magazina za kulturnu ekonomiku i predsednik Asocijacije za međunarodnu kulturnu ekonomiku. Član je Kraljevskog umetničkog društva.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda