ŽENSKA VIZIJA: Prava moć žene na poslu | Sali Helgesen, Džuli Džonson | iLearn.rs

ŽENSKA VIZIJA: Prava moć žene na poslu

Autori: Sali Helgesen, Džuli Džonson
ISBN: 978-86-920411-3-6
Izdavač: Društvo za unapređenje marketinga
Godina: 2018.
Opšte informacije: Meki povez, 122 str., 15,0 cm x 21,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

660,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

PRAVA MOĆ ŽENE NA POSLU!

Verujemo da ono što žene vide – ono što primećuju, vrednuju i kako opažaju svet u pokretu – je ogroman neiskorišćen resurs u organizacijama. U ovoj knjizi istražujemo šta je ženska vizija, šta ima da ponudi i zašto je važna ženi, organizacijama i svetu.

Obe smo radile sa ženama širom sveta više od dvadeset godina. Sali kao autorka, nastavnica i konsultantkinja; Džuli je bila kouč višim rukovodiocima u svetskim kompanijama i zauzimala je liderske položaje u velikim organizacijama. Naša iskustva uverila su nas da iako su ženske sposobnosti za viziju velike, kompanije grubo odbijaju da priznaju snagu onoga što žene vide. Kao rezultat one gube poverenje u sopstvenu sposobnost da prepoznaju i prenesu ono što primete, a organizacije gube uvid i ravnotežu koje bi ženska perspektiva mogla da donese.

Danas su organizacije mnogo više posvećene razvoju ženskih talenata i liderskih potencijala nego u prošlosti. Dobre kompanije prepoznaju i vrednost različitosti. Ipak, žene i dalje imaju ograničen uticaj na strateškom nivou jer na njih ne gledaju kao na vizionare. Verujemo da takvo viđenje ne samo da je pogrešno, već i zaostalo. Najveća ženska prednost leži u vizionarskoj snazi.

Došle smo do tog uverenja posle četiri godine istraživanja i razmišljanja o istinskim vrednostima kojima žene doprinose poslu. Ono što predstavljamo razvile smo tokom dugog razgovora, započetog 2005. godine na plaži u La Jolla, California, u našem profesionalnom skloništu. U to vreme bile smo zaokupljene pitanjima koja zanimaju većinu ljudi u našoj oblasti: Zašto toliko talentovanih žena napušta visoke položaje ili su nemi posmatrači zastoja svoje karijere? Zašto nema većeg broja žena na višim položajima? Zašto su korporativni odbori velikih firmi regrutovali tako malo žena za više položaje? Nastavile smo istraživanje i upoznale fenomene kao što je, naširoko raspravljani, „ženski odliv mozgova”. Ali naša lična iskustva ukazivala su da nismo rešile osnovna pitanja.

Naš razgovor i dalje se vraćao na frazu, koju smo čule od žena koje su napustile visoke položaje ili razmišljaju o tome: Odlučila sam da nije vredno. Shvatile smo da ne možemo u potpunosti da istražimo odnos između žena i moći, ako ne postavimo pitanje šta žene najviše cene iako bi to moglo da bude u sukobu s onim što glavne organizacije očekuju da njihovi lideri cene.

Počele smo intervjue sa desetinama žena na visokim položajima i zaronile u akademsko istraživanje o toj temi. Naš cilj je bio da stvorimo knjigu sa ženama u širem kontekstu vrednosti. Ubrzo smo shvatile da je potrebno prikupiti originalne podatke kako bismo precizno opisale vrednosti koje žene unose u posao. Pokrenule smo istraživanje u punoj meri, uz podršku Nacionalnog saveta za istraživanje žena i uz finansijsku podršku sponzora koji su shvatili vrednost našeg projekta. U završnoj fazi istraživanja odlučile smo da proširimo vidike i otkrijemo vezu između vrednosti koje žene donose organizacijama i vizije koju većina njih ima o tome šta život i rad, u najboljem slučaju, mogu da budu.

Ova knjiga je podeljena u tri dela. U prvom delu definišemo žensku viziju, pokazujemo zašto je važna i opisujemo posledice činjenice da je potcenjena. U drugom istražujemo tri komponente koje oblikuju žensku viziju: sposobnost sticanja širokog spektra znanja, veštinu da nađu zadovoljstvo u svakodnevnom radu i sklonost da sagledaju posao u širem društvenom kontekstu. U poslednjem delu pokazujemo kako žena može da deluje zahvaljujući svojoj viziji i šta organizacije mogu da učine da ih u tome podrže.

Ovu knjigu smo namenile širokoj publici. Želimo da omogućimo ženama da prepoznaju i odrede sopstvene snage da bi stvorile najbolji put u poslu i životu. Hoćemo da pomognemo organizacijama i institucijama da razviju žensko liderstvo i izvuku korist iz strateške snage žena. Takođe želimo da ponudimo resurse nastavnicima i studentima, u koledžima, na univerzitetima i visokim školama, koji žele da izgrade bolji svet, pripremajući mlade žene da u praksi primene svoju viziju i razviju liderske veštine, koje će biti potrebne u godinama pred nama.


Kratak sadržaj

Predgovor Maršal Goldsmit
Uvod


Deo I Vrednost ženske vizije
1. Šta žene vide
2. Zašto je važno ono što žene vide
3. Rani signali za opasnost

Deo II
4. Beleška o širokom spektru
5. Zadovoljstvo iz dana u dan
6. Društveni milje

Deo III
7. Radite na vašoj viziji
8. Stvaranje uslova

Biografije autorki


SALI HELGESEN je svetski stručnjak za brendove u oblasti ženskog rukovođenja i autorka 5 vrlo uticajnih knjiga. Njen bestseler The Female Advantage: Women’s Ways of Leadership, prihvaćen kao klasik o doprinosu žena organizacijama, neprekidno štampaju u novim izdanjima već 20 godina, preveden je na 11 jezika i koristi se na koledžima i univerzitetima širom sveta. Autorka je i knjige The Web of Inclusion: A New Architecture for Building Great Organizations, koju Wall Street Journal navodi kao jednu od najboljih ikada objavljenih o liderstvu. Sali postavlja osnove liderskih programa i razvija ih u korporacijama, partnerskim firmama, na univerzitetima i u neprofitnim organizacijama širom sveta. Bila je konsultant Programa Ujedinjenih nacija za razvoj o izgradnji inkluzivnih i decentralizovanih kancelarija u zemlji i jačanju ženskih programa u Africi i Aziji. Vodila je seminare na Harvard Graduate School of Education i Smith College i bila gostujući profesor na Northwestern University i Lauriston Institute u Melburnu, Australija. Članci o njenom radu objavljeni su u listovima Fortune, the New York Times i Business Week, a pojavila se i u stotinama televizijskih i radio emisija. Urednik je u časopisu Strategy+Business i članica Njujorškog foruma žena.

DŽULI DŽONSON je diplomirala na Harvard Business School i smatraju je jednim od pionira u oblasti koučinga izvršnih direktora. Trenirala je stotine viših rukovodilaca svetskih kompanija s oznakom blue chip. Radeći sa mnogim ženama iz reda najuspešnijih na listi Fortune 500 Džuli se susrela s problemima opisanim u knjizi The Female Vision i pomogla klijentkinjama da se suoče s njima. Pre osnivanja svoje agencije za koučing u oblasti rukovođenja, 1995. godine, Džuli je bila potpredsednica za obrazovanje u Merrill Lynch, pomoćnica potpredsednika za planiranje ljudskih resursa u General Foods i direktorka sektora za regrutovanje u Vinson and Elkins. Karijeru je započela kao direktorka sektora za zapošljavanje u Stanford Law School. Džulijin rad je objavljen u Harvard Business Review u revolucionarnom delu Coaching for Leadership. Svoje ideje predstavila je na Harvard Business School, Yale School of Management, Conference Board i nizu predstavnika različitih privrednih grana. MBA titulu stekla je na Harvardu, magistarsku u oblasti socijalne psihologije i savetovanja na Southern Methodist University, a doktorsku na Carnegie Mellon. Članica je Savetodavnog veća za koučing i Međunarodnog foruma žena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda