ESTETIKA TELEVIZIJE I NOVIH MEDIJA | Stanko Crnobrnja | iLearn.rs

ESTETIKA TELEVIZIJE I NOVIH MEDIJA

Autori: Stanko Crnobrnja
ISBN: 978-86-7102-329-0
Izdavač: Clio
Godina: 2010.
Opšte informacije: Meki povez, 356 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.210,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

Jedna od najozbiljnijih transformacija televizije otpočela je pred sam kraj XX veka kada televizija od analogne prelazi na digitalnu tehnologiju. Knjiga Stanka Crnobrnje osvetljava uticaj ove važne medijske transformacije na stvaranje nove televizije i novih televizijskih estetika. Ova knjiga treba da doprinese lakšem shvatanju „stare“ televizije i što bezbolnijem snalaženju publike u raznovrsnom svetu nove televizije i novih medija koji je pred nama. Autor je svoje istraživanje usmerio pre svega na jezik televizije i njena stilska izražajna sredstva, ne zanemarujući pri tom teorijski aspekt; od narativne teorije, preko teorije žanrova, socioloških i psihoanalitičkih istraživanja, stiže do feminističkih studija, i u svima njima ističe upravo one aspekte koji su relevantni za proučavanje televizije kao estetičkog fenomena. Estetika televizije i novih medija u vremenu oglašavanja, bilborda, telešopova i kajrona sigurno je pod pritiskom sasvim različitih paradigmi. Knjiga Stanka Crnobrnje otvara puteve za naša sopstvena čitanja i tumačenja.


"Estetika televizije i novih medija u vremenu oglašavanja, bilborda, telešopova i kajrona sigurno je pod pritiskom sasvim različitih paradigmi. Knjiga Stanka Crnobrnje sistematizuje razmišljanja i otvara puteve za naša sopstvena čitanja i tumačenja. I kao što televiziju vidi kao "otvoreno" delo i ova knjiga jeste delo otvoreno za različita čitanja i tumačenja, za traženja i nova pitanja."
- Milena Dragićević Šešić


Kratak sadržaj

1. Uvod u estetsku kodifikaciju televizije
2. Estetika u tradicionalističkom ključu i televizija
3. Estetika posle Drugog svetskog rata i televizija
4. Teorije značajnih mislilaca u oblasti televizije
5. Estetika digitalne televizije
6. Multimedija
7. Estetika televizije i novih medija
Pojmovnik
Milena Dragićević Šešić: Estetika televizija u doba advertajzinga - između paradigmiSTANKO CRNOBRNJA. Televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista. Teoretičar je i predavač, publicista u oblasti masovnih komunikacija i televizije. Ostvario je više od 1.500 televizijskih emisija i serija, tri igrana filma i više stotina muzičkih video klipova, reklamnih i drugih kratkih namenskih formi. Reditelj je i producent velikih scenskih manifestacija i festivala. Utemeljivač je Radio televizije Atlas u Crnoj Gori, Televizije IN, takođe u Crnoj Gori, prve digitalne komercijalne mreže na Balkanu i kreativni direktor Novog 3K televizijskog kanala u Srbiji, kao i idejni tvorac i pokretač srpske televizije Avala.
Predaje Komunikologiju, TV produkciju, TV režiju i estetiku audio-vizuelnih medija na FDU na Cetinju. Koautor je udžbenika Sredstva masovnih komunikacija. Predaje estetiku televizije, zabavno-muzičke TV žanrove i analizu programskih sadržaja na International Academy of Broadcasting u Švajcarskoj. Prvi je dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti u Podgorici. Autor je prve doktorske i magistarske teze u SFRJ iz oblasti teorije TV sistema i televizijske estetike.
Rođen je u Beogradu 1953. godine. Živeo je u Indiji, SAD i Kanadi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda