INTERAKTIVNA TELEVIZIJA | Aleksandar Luj Todorović | iLearn.rs

INTERAKTIVNA TELEVIZIJA

Autori: Aleksandar Luj Todorović
ISBN: 978-86-7102-460-0
Izdavač: Clio
Godina: 2014.
Opšte informacije: Meki povez, 188 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.320,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

INTERAKTIVNA TELEVIZIJA SPAJA ONO ŠTO SU NAM DO SADA NUDILI, SVAKI SA SVOJE STRANE, RAČUNARI I TELEVIZIJA I TIME SE POSTAVLJA KAO NOV MODEL KOMUNICIRANJA, SKORO KAO NOV KOMUNIKACIONI MEDIJUM!

Knjiga Interaktivna televizija pregled je razvoja interaktivnih usluga od serije američke mreže CBS Vinki Dink i mi iz pedesetih godina dvadesetog veka, preko teleteksta i Berove igre Pong, do današnjih sofisticiranih digitalnih interaktivnih usluga, virtuelnih zajednica, telemedicine, korišćenja dva ekrana, izazova koje nudi digitalno interaktivno oglašavanje. Ova studija ukazuje na programski značaj ovih usluga analizirajući tehnologiju na kojoj su one zasnovane.

Knjiga Interaktivna televizija dolazi u pravom trenutku jer nudi odličan uvid u najnoviji razvoj u ovoj oblasti i olakšava razumevanje interaktivnosti koja već danas pretvara televiziju u novi i znatno bogatiji elektronski medij, čija se vrednost sve više određuje upravo popularnošću i pouzdanošću dodatnih usluga koje može da ponudi.

Kratak sadržaj

Uvod
I Komunikacije i mediji: razmenjivati i opštiti
II Osnovne postavke interaktivne televizije
III Pseudopovratni kanal i lokalna interakcija
IV Interakcija sa povratnim kanalima
V Interaktivna televizija i digitalno doba
VI Interaktivna televizija i digitalni jaz
VII Stapanje televizije i mrežnih tehnologija
VIII Interaktivna televizija i oglašavanje


ALEKSANDAR LUJ TODOROVIĆ. Kao inženjer elektrotehnike, proveo je preko četrdeset godina u različitim oblastima radija i televizije. Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je direktor i dekan Međunarodne akademije za radio i televiziju u Montreu, Švajcarska. Predaje na redovnim i doktorskim studijama na univerzitetima u Podgorici, na Cetinju i u Beogradu.

Autor je i koautor većeg broja knjiga i članaka iz oblasti elektronskih medija. Knjiga Umetnost i tehnologije komunikacija objavljena je 2009. godine u ediciji Multimedia. Među priznanjima koje je dobio za svoj rad ističu se zvanje doživotnog istaknutog člana SMPTE-a (Society of Motion Picture and Televizion Engineers), nagrada IBC-a (International Broadcasting Convention) i Velika diploma Zlatnog bora za režiju turističkog filma.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda