WEBINAR: Integrisano izveštavanje - Uvod | Branko Ž. Ljutić, Paul Thompson, Fiona Robertson, Sandra Janković, Richard Parlour | iLearn.rs

WEBINAR: Integrisano izveštavanje - Uvod

Predavači: Branko Ž. Ljutić, Paul Thompson, Fiona Robertson, Sandra Janković, Richard Parlour
Organizator: iLearn d.o.o.
Godina: 2020.
Opšte informacije: Video zapis, 6 modula, 250 minuta
Jezik: Engleski / srpski jezik
Dostupnost: Da

7.200,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

Klasično i standardno finansijsko izveštavanje bazirano na Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja (engl. IFRS) oslanja se na tradiciju i razvoj računovodstva prethodnih sto i više godina. Transformacija svetske i nacionalnih privreda od integracija, globalizacije ka zatvaranju i prilagođavanju krizi posle pandemije COVID-19 i sa predstojećom ekonomskom krizom, koja će po svemu sudeći biti jedinstveno snažna, dugotrajna i dalekosežna, pred poslovne entitete donosi nove izazove i potrebe. Svet ne može da nastavi da funkcioniše samo na jedinstvenom primatu korporativnog finansijskog izveštavanja.


Webinar sadrži 6 modula:

Modul 1.1: Dobrovoljna primena integrisanog izveštavanja u regionu Zapadnog Balkana
Govornik: Branko Ž. Ljutić

Biznisi u regionu Zapadnog Balkana, zemljama EU i u svetu se suočavaju sa realnim rizicima i smanjenim mogućnostima manevra, opstanka i održivosti. To je u značajnoj meri uzrokovano dubokim klimatskim promenama i dugoročno neuravnoteženim odnosom između prirodnih resursa kojih je sve manje i novčane mase u značajnoj meri bez realnog pokrića. Svi biznisi bez obzira na veličinu, lokaciju i specifičnost operacija se suočavaju sa problemima, što posebno važi za sektor malih i srednjih preduzeća (MSP).


Modul 1.2: Integrisano izveštavanje - novi putevi i perspektive

Govornik: Paul Thomson
Osvrt: Branko Ž. Ljutić

Globalna povezanost obuhvatnih sistema korporativnog izveštavanja jeste fundamentalni zahtev rešavanja problema koji se već postavljaju pred firme i ekonomske regulatore. Potrebno je omogućiti robusno i efikasno korporativno izveštavanje kroz celokupan lanac korporativnog izveštavanja. U fokusu je finansijska održivost. Prelazak iz zastoja i krize uzrokovane COVID-19 pandemijom u ekonomsku krizu u žižu dovodi finansijske i nefinansijske informacije. To upravo čini integrisano izveštavanje.


Modul 2.1: Studija slučaja - integrisani izveštaj srednje firme

Govornik: Fiona Robertson
Osvrt: Sandra Janković

Investitori, zaposleni, kupci, dobavljači, kreditori, poverioci, zaposleni, sindikati, javnost, sektor nevladinih organizacija i svi ostali zainteresovani od sada će zahtevati pristup pouzdanim i obuhvatnim informacijama. To jedino kroz celovit pristup objedinjavanja pruža integrisano izveštavanje.


Modul 2.2: Integrisano izveštavanje - Suzbijanje pranja novca i regulatorna usaglašenost

Govornik: Richard Parlour
Osvrt: Branko Ljutić

Potrebno je osnažiti veze i povratne mehanizme uticaja između pred finansijskih informacijafinansijskih informacija i nefinansijskih informacija. U tom svetlu aktivnost u sferi suzbijanja pranja novca i finansiranja terorizma, kao i protiv korporativnog i finansijskog kriminala jeste osnov integrisanog izveštavanja.


Modul 3.1: Uloga internih kontrola, interne i eksterne revizije u primeni integrisanog izveštavanja

Govornik: Branko Ž. Ljutić

Pandemija jača svest da je potrebno ići napred, tako da će se sve više od izveštaja preduzeća očekivati da obelodane kako vide svoje kretanje napred, kako su pripremljena za krizu, kako će reagovati.


Modul 3.2: Start-up kit za primenu integrisanog izveštavanja u firmi

Govornik: Paul Thompson
Osvrt: Branko Ž. Ljutić

Integrisani izveštaji upravo pružaju odgovor na zabrinutosti vezano za finansijske indikatore i ključne indikatore poslovnih performansi počev od uticaja na prihode i profite. Potrebno je uključiti u izveštavanje pred finansijska pitanja kao što su zdravlje i bezbednost zaposlenih, kupaca i korisnika usluga, podrške zaposlenim i planiranje kontinuiteta poslovanja firme.


Integrisano izveštavanje kroz objedinjeni i integrisani pristup baziran na integrisanom razmišljanju, menadžmentu i operacijama nudi zainteresovanima jedinstven pristup na proces kreiranja vrednosti firme i uticaj, ne samo unutar, već i izvan firme. Integrisano izveštavanje izgrađuje most i kvalitetnu komunikaciju između finansijskog i pred finansijskog izveštavanja.

NAKON EVIDENTIRANE UPLATE EMAILOM ĆETE DOBITI LINKOVE I ŠIFRE ZA PRISTUP!

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda