PEVANJE ZA NEUPUĆENE | Pamelia S. Phillips | iLearn.rs

PEVANJE ZA NEUPUĆENE

Autori: Pamelia S. Phillips
ISBN: 978-86-7555-454-7
Izdavač: Mikro knjiga
Godina: 2021.
Opšte informacije: Meki povez, 346 str., 16,8 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.300,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

SA PRATEĆIM CD-OM!

Ova knjiga je referentni vodič i sadrži vežbe koje će vam pomoći da poboljšate svoje pevanje. Prelistajte je i potražite delove koji vas zanimaju. (U tom pogledu preporučujem vam da prođete i kroz delove koji vas ne zanimaju – ko zna šta sve možete otkriti o svom glasu?) Ono što je važno zapamtiti je da ne morate ovu knjigu čitati od korica do korica da biste usavršili svoje pevanje; potražite teme koje su vama potrebne i koristite i vežbe i CD da biste svoj glas na najbolji način razvili.

CD je važan partner vašoj knjizi. Vežbe sa CD-a demonstriraju tehnika datim u knjizi. Čućete obrazac odsviran na klaviru, a pevač će vam otpevati obrazac koji se nekoliko puta ponavlja da biste i vi uz njega zapevali. Samo pevanje je sjajna stvar, ali želite da poradite na tehnici kako bi vaše pesme sjajno zvučale. Ako budete vredno radili vežbe artikulacije sa CD-a, a zatim te informacije i veštine primenite na pesme, pevaćete pravilno i razgovetno. Ako nikada pre niste imali časove pevanja možda na početku nećete uočiti korist od tih vežbi ili će vam se učiniti preteškim. Nastavite da radite vežbe tokom svojih sesija i videćete koliko vam one brzo mogu pomoći da dobro i pravilno pevate.

Poglavlje 10 daće vam ideje o razvoju rutine vežbanja kako biste sve informacije koje pročitate u knjizi uskladili s onim što čujete sa CD-a. Nakon što zacrtate rutinu vežbanja, držite CD pri ruci kako biste mogli da odaberete koje numere ćete vežbati. Najbolje je da CD čuvate u plastičnom omotaču uz poleđinu knjige. A možda ćete poželeti da CD držite u automobilu kako biste uz nega pevali dok vozite. To je u redu ako ste istovremeno skoncentrisani i na vožnju.

Budući da mnogi ljudi brzo reaguju na slike, upotrebila sam nekoliko načina na koje slike mogu da vam pomognu da poboljšate svoje pevanje. Poznavanje mehanike pevanja kod nekih pevača dobro funkcioniše, dok drugi pak više vole da znaju o čemu da misle ili šta da vizualizuju dok pevaju. Ako želite da znate na šta treba da obratite pažnju dok slušate, daću vam i te informacije. Vežbe takođe objašnjavam i tako što vam zadajem da nešto fizički uradite. Ponekad već sama senzacija pokreta u vašem telu prenese ideju. Koji god način da preferirate, naći ćete ga u ovoj knjizi.


Kratak sadržaj

Uvod

Deo 1: Istraživanje osnova pevanja
Poglavlje 1: Priprema za pevanje
Poglavlje 2: Određivanje kategorije vašeg glasa
Poglavlje 3: Zauzimanje pravilnog stava za dobro pevanje
Poglavlje 4: Pravilno disanje za pevanje
Poglavlje 5: Toniranje glasa

Deo 2: Usavršavanje vašeg pevanja
Poglavlje 6: Sticanje lepog tona
Poglavlje 7: Istraživanje rezonance
Poglavlje 8: Oblikovanje samoglasnika radi jasnoće
Poglavlje 9: Vežbanje suglasnika za artikulaciju
Poglavlje 10: Uspostavljanje rutine u vežbanju

Deo 3: Napredne tehnike za usavršavanje vašeg glasa
Poglavlje 11: Razvijanje različitih delova vašeg pevačkog glasa
Poglavlje 12: Unapređivanje fleksibilnosti i raspona vašeg glasa
Poglavlje 13: Prosto kao pasulj: pevanje belting tehnikom
Poglavlje 14: Obuka za pevanje
Poglavlje 15: Kako pronaći odgovarajućeg instruktora pevanja

Deo 4: Priprema za nastup
Poglavlje 16: Izbor odgovarajućeg muzičkog materijala
Poglavlje 17: Savladavanje nove pesme
Poglavlje 18: Kako uverljivo odglumiti svoju pesmu
Poglavlje 19: Kako se izboriti sa tremom
Poglavlje 20: Priprema za audiciju

Deo 5: Sve po deset
Poglavlje 21: Deset izvođača sa dobrom tehnikom
Poglavlje 22: Deset najčešćih pitanja o pevanju
Poglavlje 23: Deset saveta za održavanje vokalnog zdravlja
Poglavlje 24: Deset saveta da nastupite kao profesionalac

Deo 6: Dodaci
Dodatak A: Predlog pesama za usavršavanje vaše pevačke tehnike
Dodatak B: Nekoliko reči o CD-u


Dr PAMELIA S. PHILLIPS je profesionalni direktor programa i predsedavajuća za „Glas i muziku“ na CAP21 (Collaborative Arts Project 21). Dr Phillips je doktorat muzičkih umetnosti i zvanje mastera „Vokalnog izvođenja“ stekla na Državnom univerzitetu u Arizoni, a „Muzičko obrazovanje“ diplomirala na Državnom univerzitetu u Arkanzasu. Njena karijera obuhvata raznovrsne nastupe, od premijera Američke opere do gostovanja sa velikim simfonijskim orkestrima.

Dr Phillips je takođe predavala na koledžu Wagner (Wagner College), Državni univerzitet Arizone (Arizona State University), na Scottsdale Community koledžu (Scottsdale Community College), i na South Mountain Community koledžu (South Mountain Community College).

U njene nastupe spadaju naslovne uloge u Carmen, Tragedy of Carmen, Dido and Aeneas (Didona i Eneja), i Lizzie Borden; uloga veštice u Hansel and Gretel (Ivica i Marica); Giuliette u Tales of Hoffmann (Hofmanove priče); Dorabelle u Cosi fan tutte; mame u Albert Herring; Constance u svetskoj premijeri komedije She Stoops to Conquer; Dame s kutijom za šešire u Postcard from Morocco (Razglednica iz Maroka); Frau Bauer u Dori; Beatrice u premijeri Garden of Mystery; gospođe Cornett iz Tobermory-a; scenski nastup u predstavi From The Diary of Virginia Woolf (Iz dnevnika Virdžinije Vulf); uloga Glorie Thorpe iz Damn Yankees; Gymnasie u A Funny Thing Happened on the Way to the Forum; Liebeslieder pevačice u A Little Night Music (Mala noćna muzika); i Lady Thiang u King and I (Kralj i ja). U njene nastupe sa simfonijskim orkestrima spadaju nastup u kantati Le mort de Cléopâtra (Kleopatrina smrt) Hectora Berlioza sa Bronx Symphony, Mahlerova Četvrta simfonija sa Centré Symphony i Das Lied von der Erde i Mahlerova Treća simfonija sa New York Symphonic Arts Ensemble. Dr Phillips je takođe bila gostujući umetnik u nastupima sa Phoenix Chamber Symphony, Scottsdale Fine Arts Orchestra, Putnam County Chorale i National Chorale.

Delovi knjige

      Uvod

      Sadržaj

      Primer poglavlja

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda