BOGATSTVO NA DNU EKONOMSKE PIRAMIDE | C. H. Prahalad | iLearn.rs

BOGATSTVO NA DNU EKONOMSKE PIRAMIDE

Autori: C. H. Prahalad
ISBN: 978-953-246-093-3
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2010.
Opšte informacije: Tvrdi povez, 440 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Da

3.300,00 RSD
2.200,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

REVIDIRANO I DOPUNJENO IZDANJE POVODOM 5. GODIŠNJICE
ISKORJENJIVANJE SIROMAŠTVA KROZ PROFIT

Nadahnute prodornom oštroumnošću izvornog izdanja Bogatstva na dnu ekonomske piramide, veliki broj firmi prepoznaje i izgrađuje poslovne prilike i ostvaruje dobit na novim tržištima među najsiromašnijim ljudima svita - dok istovremeno pomažu u eliminisanju siromaštva i nemaštine. Pet godina nakon prvog izdanja knjige, Prahaladove misli više nisu izolovani slučajevi inovativnog razmišljanja. Oni su dokazana, naširoko praktična „stvarnost”.

Danas, ovim izdanjem povodom 5. godišnjice, Prahalad dopunjuje knjigu kako bi čitaocima osigurao uvid u to kako se njegova zamisao sprovodi u siromašnim regijama širom sveta. Prahalad takođe nudi ažurnu ocenu ključnih pitanja kao što su: Postoji li zaista tržište? Zadovoljava li opseg? Postoji li profit? Ima li inovacija? Radi li se ovde o globalnoj prilici? Pre pet godina, direktori su se mogli nadati da će odgovori na ova pitanja biti pozitivni. Danas, što nam je Prahalad pokazao, mogu biti gotovo sigurni u to.

“C.K. Prahalad smatra da kompanije moraju pokrenuti revoluciju u svom poslovanju u razvijenim zemljama ukoliko se želi omogućiti prosperitet za obe strane ekonomske jednačine. Pozivajući se na bogati prikaz studija slučajeva, njegova uverljivo napisana nova knjiga nudi intrigantne smernice za borbu protiv siromaštva uz pomoć profitabilnosti.”
- Bill Gates, Predsednik i glavni softverski arhitekt Microsofta (2004.)

„Bogatstvo na dnu ekonomske piramide je knjiga je čije je mesto na vrhu popisa literature poslovnih ljudi, akademskih radnika i stručnjaka koji nastoje da ispune gotovo nedostižan cilj postizanja održivog razvoja u zemljama u razvoju. C. K. Prahalad piše s neobičnom oštroumnošću o potrebama potrošača u siromašnim društvima i prilikama za privatni sektor da služe važnim socijalnim svrhama uz istovremeno povećanje dobiti. Ukoliko tragate za svežim zamislima o tržištima u nastajanju, dalje ne morate tragati. Ovo je knjiga za vas."
- Madeleine K. Albright, Bivši Državni sekretar SAD-a

„Prahalad stavlja čitaoce pred izazov kako preispitati vlastite predrasude u pogledu poslovnih prilika u opsluživanju relativno siromašnih zemalja sveta. Bogatstvo na dnu ekonomske piramide ukazuje na put do poslovnog uspeha i društvenog boljitka – isključivo uz uslov da razvijeni svet promisli kako je do sada isporučivao proizvode i usluge zemljama u razvoju.”
- Christopher Rodrigues, CEO, Visa International

Kratak sadržaj

Privatni sektor i siromaštvo: napredak tijekom razdoblja 2004.-2009.
Tržište na dnu ekonomske piramide
Proizvodi i usluge za DEP
DEP: globalna prilika
Ekosustav za stvaranje bogatstva
Dokidanje korupcije:
Sposobnost transakcijskog upravljanja
Razvoj kao transformacija društva
Reakcije glavnih izvršnih rukovoditelja na koncept i knjigu
Studije slučajeva i komentari CEO-a:
Jaipur Rugs: povezivanje ruralne Indije s globalnim tržištima
Casas Bahia: Maloprodaja za siromašne
CEMEX: Kuće za siromašne
Hindustan Unilever: Sapun Lifebuoy
Hindustan Unilever: jodirana sol (Annapurna Salt)
Jaipur Foot: Ortopedska pomagala za siromašne slojeve
Očna klinika Aravind: najvredniji poklon
ICICI: Financijske usluge za siromašne
ITC e-Choupal: Tehnologija za siromašne

- knjiga uključuje CD sa videozapisima!

C. K. PRAHALAD je redovni profesor poslovne strategije i nosilac titule McCracken na Poslovnoj školi Ross Univerziteta u Michiganu. On je svetski priznati mislilac na polju menadžmenta. Times of London i Suntop Media izabrali su ga kao najutjecajnijeg živog teoretičara menadžmenta 2007. godine. Koautor je bestselera na ovom polju, kao što su Natjecanje za budućnost, Budućnost tržišnog natjecanja i Novo doba inovacija. Osvojio je nagradu McKinseyja za najbolji članak već četiri puta. Dobitnik je nekoliko počasnih doktorata, uključujući i onaj Univerziteta u Londonu i Tehnološke škole Stevens. Sarađivao je s CEO-ima i višim direktorima u mnogim najjačim kompanijama sveta. Takođe je član Uprave Korporacije NCR, Pearson PLC., Hindustan Unilever Ltd., Svetskog instituta za resurse, i The Indus Enterpreneurs (TiE).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda