PAMETNO ODREĐIVANJE CIJENA | Jagmohan Raju, Z. John Zhang | iLearn.rs

PAMETNO ODREĐIVANJE CIJENA

Autori: Jagmohan Raju, Z. John Zhang
ISBN: 978-953-246-124-4
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2012.
Opšte informacije: Meki povez, 220 str., 16,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Da

3.520,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

SAZNAJTE KAKO GOOGLE, PRICELINE I VODEĆE SVETSKE KOMPANIJE KORISTE INOVACIJE U ODREĐIVANJU CENA DA BI OSTVARILE PROFITABILNOST!

INOVATIVNE STRATEGIJE ODREĐIVANJA CENA KOJE POBOLJŠAVAJU PROFITABILNOST, PRIVLAČE NOVE POTROŠAČE I TRANSFORMIŠU CELE INDUSTRIJE.

U Pametnom određivanju cena, profesori poslovne škole Wharton i priznati stručnjaci za oblast određivanja cena, J. Raju i Z. J. Zhang koriste primere iz oblasti vrhunskih i niskih tehnologija, potrošačkih i industrijskih tržišta, tržišta SAD-a i stranih tržišta kako bi ispričali priče o inovativnim strategijama određivanja cena koje mogu pomoći kompanijama da stvore i ostvare kako novu vrednost, tako i nove potrošače.

Pametno određivanje cena upoznaje rukovodilac marketinških i proizvodnih sektora, povezujući sa korporativnim strategijama, sa mnogim inovativnim pristupima određivanja cena, kao i sa istraživanjima i načelima korišćenim u stvaranju tih pristupa. Ispunjena ilustrativnim primerima iz poslovnog sveta, čitaoci će otkriti u kojim restoranima klijenti sami određuju cene, naučiti kako su Google i ostale kompanije iz industrije vrhunskih tehnologija koristile određivanje cena da preoblikuju celu industriju i razumeti kako direktori u Kini uspešno započinju i vode ratove cenama kako bi pokorili nova tržišta.

„Ako Vas je ikada zanimalo kako se određuju cene, pronaći ćete odgovor u Pametnom određivanju cena. Ova knjiga najopsežnije obrađuje ovu temu u okvirima današnje nove ekonomije. Zapažanja iz knjige su neprocenjiva.”
- DAVID J. REIBSTEIN, predaje marketing na poslovnoj školi Wharton, Univerzitet u Pensilvaniji, u klasi profesora Williama S. Woodside-a i koautor je knjige Marketing Metrics

„Globalna konkurencija i nove tehnologije povećale su važnost odluka o određivanju cena više nego ikad pre. U ovoj pametnoj i izvrsnoj knjizi, Jagmohan Raju i John Zhang upakovali su mnogo godina iskustva i stručnosti kako bi pomogli menadžerima da se snađu u kompleksnom poslovnom okruženju s kojim se svakodnevno suočavaju.”
- SUNIL GUPTA, predstavnik Katedre za marketing, klasa profesora Edwarda W. Carter-a na poslovnoj školi Harvard

„Pametno određivanje cena nudi jedinstveni pogled na to kako inovacije u određivanju cena mogu povećati obim poslovanja i transformisati tržišta. Sinteza najboljih praksi određivanja cena iz različitih kompanija širom sveta i zapažanja prilikom istraživanja veoma su poučni. Ova je sjajna knjiga neophodna za svakoga ko je zainteresovan za istraživanje važnosti određivanja cena.”
- KAMEL JEDIDI, predaje poslovanje, klasa profesora Johna A. Howarda na Univerzitetu Columbia

„Neophodna literatura svih menadžera koji moraju doneti profitabilne odluke o cenama u rastućem međunarodnom tržišnom okruženju. Raju i Zhang predstavljaju vrlo inovativna rešenja za najzahtevnije probleme u modernom određivanju cena, naučnoo utemeljeno, fokusirano na menadžment i zabavno štivo.”
- DR. HARLEY KROHMER, predsednik Instituta za marketing i menadžment Univerziteta Bern

Kratak sadržaj

Uvod: Otisci prstiju nevidljive ruke
Određivanje cijena po principu „Plati koliko želiš”
Zašto su najbolje stvari u životu besplatne
Umijeće ratovanja cijenama
Razmišljati u malim razmjerima
Automatsko snižavanje cijena
Sam odredi cijenu
Pretplati se i štedi: određivanje cijena za ostvarivanje marketinške profitabilnosti
Snobovska premija
„Plati ako djeluje“
Zaključak


J. RAJU predaje na poslovnoj školi Wharton u klasi profesora Joseph J. Aresty-a i predstojnik je Katedre za marketing, Univerziteta u Pensilvaniji. Njegova područja istraživanja su: određivanje cena novih proizvoda, cenovni popusti, kuponi, robne marke, maloprodaja, kompenzacije prodajnom osoblju i upravljanje distribucijskim kanalom. Neki od klijenata koje je u poslednje vrieme savetovao su Wyeth, Medtronic, Warner Home Video, itd.

Z. J. ZHANG predaje marketing na poslovnoj školi Wharton, Univerziteta u Pensilvaniji, u klasi profesora Murrel J. Adesa. Njegova područja istraživanja su određivanje cena i prihodni modeli, ciljane cenovne strategije, upravljanje maloprodajom, inženjering cena i strategije kompetitivnosti.

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

      O autorima

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda