BIBLIOTEKA U DVADESET PRVOM VEKU | Piter Brofi | iLearn.rs

BIBLIOTEKA U DVADESET PRVOM VEKU

Autori: Piter Brofi
ISBN: 86-7102-193-9
Izdavač: Clio
Godina: 2005.
Opšte informacije: Tvrdi povez, 279 str., 14,5 cm x 20,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.430,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

DA LI ĆE PAPIRNA KNJIGA KAO PREDMET LEPOTE IZGUBITI BITKU SA NOVIM INFORMACIONIM TEHNOLOGIJAMA?

Mnoštvo društvenih i tehnoloških pomaka iz korena menja bibliotečke usluge i navodi na temeljno preispitivanje uloge biblioteke u savremenom društvu. Budući razvoj struke najčešce se vidi kao praktična mešavina tradicionalne i elektronske građe, koja se često naziva hibridna biblioteka.

Ova aktuelna knjiga jasno predočava kako tradicionalni i elektronski izvori informacija mogu uporedo postojati u biblioteci budućnosti. Autor istražuje promene koje su nastale zbog sve veće dostupnosti informacija pitajući se da li su nam biblioteke još potrebne, i nudi odgovor: biblioteke zadržavaju ulogu strućnih posrednika i olakšavaju snalaženje u svetu umreženih informacija.
Ova ubedljiva knjiga sadrži obimni rečnik i bibliografiju, i nudi pregled tema iz oblasti informacija na početku XXI veka. Neophodno štivo kako za iskusne praktičare tako i za studente bibliotekarstva i informatike.


PITER BROFI. Redovni profesor upravljanja izvorima informacija na odseku za informacije i komunikacije Univerziteta u Mančesteru, i direktor istraživačkog centra za bibliotečko informacioni menadžment (CERLIM). Više godina bio je upravnik biblioteke Univerziteta centralnog Lenkšira.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda