NOVI PUTEVI SVILE | Piter Frankopan | iLearn.rs

NOVI PUTEVI SVILE

Autori: Piter Frankopan
ISBN: 978-86-521-3256-0
Izdavač: Laguna
Godina: 2019.
Opšte informacije: Meki povez, 264 str., 13,0 x 20,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

800,00 RSD
720,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

SADAŠNJOST I BUDUĆNOST SVETA!

Nova knjiga Pitera Frankopana na svež i originalan način posmatra rađanje mreže odnosa duž puteva svile danas. Svet se dramatično menja, a u doba Bregzita i Trampa teme izolacije i rasparčavanja koje prožimaju zapadni svet stoje u oštroj suprotnosti s učvršćivanjem veza i uspostavljanjem saradnje duž puteva svile.

Prateći puteve svile ka istoku, od Evrope do Kine preko Rusije i Bliskog istoka, Novi putevi svile pravovremeno podsećaju da živimo u međusobno duboko povezanom svetu. U ovoj proročkoj savremenoj istoriji Frankopan procenjuje globalne odjeke neprestanog pomeranja središta moći – o kojem se u zapadnom medijima gotovo i ne govori.

Ova važna knjiga traži od nas da preispitamo ko smo i gde se nalazimo u svetu rasvetljujući teme od kojih zavise naši životi i naša dobrobit.


„Majstorski iscrtana mapa novog svetskog poretka.“
– Evening Standard

„Neodoljivo. Knjiga izaziva laku vrtoglavicu prikazujući razmere promena koje su se odigrale u svetu za samo tri godine.“
– Irish Times

„Frankopan je u stanju da se odmakne korak-dva dalje od mape sveta i svetskih događaja nego većina savremenih komentatora i podstiče nas da koristimo istoriju kao način gledanja unapred, a ne povratka u prošlost.“
– Total Politics


Kratak sadržaj

Uvod

Putevi ka istoku
Putevi u srce sveta
Putevi ka Pekingu
Putevi u suparništvo
Putevi u budućnost
Izrazi zahvalnosti

O autoru


PITER FRANKOPAN je profesor svetske istorije na Oksfordskom univerzitetu, stariji istraživač na koledžu Vuster, direktor Oksfordskog vizantološkog centra i gostujući istraživač na Lajdenskom univerzitetu. Proučava istoriju Sredozemlja, Rusije, Bliskog istoka, Persije/Irana, srednje Azije i šire, kao i odnose između hrišćanstva i islama. Specijalista je i za srednjovekovnu grčku književnost, a 2009. godine preveo je Aleksijadu. Često piše za međunarodnu štampu, uključujući Njujork tajmsFajnenšel tajms i Gardijan, a ima redovnu rubriku u London ivning standardu. Nedavno su o njemu objavljeni tekstovi u Čajna dejli, najvećem kineskom listu na engleskom jeziku, kao i u pakistanskom listu Gud tajms.

Delovi knjige

      Uvod

      Sadržaj

      Primer poglavlja

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda