PREZENTACIJOM DO USPEHA | Džeri Vajsman | iLearn.rs

PREZENTACIJOM DO USPEHA

Autori: Džeri Vajsman
ISBN: 978-86-86313-01-0
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2007.
Opšte informacije: Meki povez, 306 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

2.100,00 RSD
550,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

SLABA PREZENTACIJA MOŽE UNIŠTITI POSAO, A DOBRA MU MOŽE DATI KRILA!

Svetski poznati konsultant i prezentator Džeri Vajsman govori kako da se povežemo sa najtežom i najzahtevnijom publikom i da ih podstaknemo na akciju. Ova knjiga je zapravo praktičan vodič za stvaranje uverljive prezentacije, od uvodnog razmatranja o misiji prezentacije i novim trendovima do sasvim konkretnih tehnika predstavljanja koje su potrebne da publiku osvojite u prvih 90 minuta. Vajsman takođe savetuje svoje čitaoce kako da primenjuju multimediju u savremenom poslovanju i nastavi i kako da odbace Powerpoint obrasce i fokusiraju se na ono što zaista zanima publiku.

Retko koji posao ljudi obavljaju tako često, a tako slabo, kao prezentacije. Jedna od poslednjih procena je da se svaki dan održi 30 miliona prezentacija s “Majkrosoftovim” PowerPoint dijapozitivima. Siguran sam da ste i vi prisustvovali mnogima. Koliko ih je zaista bilo značajnih, uspešnih i uverljivih? Možda samo nekoliko.

Većina prezentacija postane žrtva nečega što nazivamo Pet smrtnih grehova:
Nema jasne poente. Publika napusti prezentaciju pitajući se o čemu je zapravo reč. Koliko puta ste prisustvovali celoj prezentaciji i na kraju se pitali: “Gde je ovde poruka?”
Nema koristi za publiku. Prezentacija nije uspela da pokaže kakvu korist publika može da ima od predstavljene informacije. Koliko puta ste prisustvovali prezentaciji i ponovo sebi govorili: “I, šta onda?”
Nema jasnog toka. Sled ideja je tako zbrkan da publika nije u stanju da ga prati. Koliko puta ste prisustvovali prezentaciji i u jednom času rekli: “Samo malo, molim! Kako je predstavljač došao dotle?”
Previše detaljno. Toliko puno činjenica je predstavljeno, uključujući činjenice koje su previše tehničke prirode, ili su nevažne, tako da je glavna poenta nejasna. Koliko puta ste bili na prezentaciji i u jednom času rekli: “Šta to znači?”
Predugo. Publika izgubi koncentraciju i dosađuje se pre nego što se prezentacija završi. Koliko puta ste u vašem sveukupnom profesionalnom životu čuli, i jeste li ikad čuli prezentaciju koja je bila prekratka?

“Čista, sažeta i upečatljiva komunikacija neophodna je svakom poslovnom čoveku u današnjem užurbanom svetu. Džeri Vajsman snabdeva lidere jednostavnim alatima koje mogu brzo primeniti da bi povećali učinak svih svojih komunikacijskih napora.”
— Sju Bostrom (Sue Bostrom), potpredsednica, Internet Biznis Solution Group and Government Affairs, Cisco Systems, Inc.

“Pristup Džerija Vajsmana je nekoliko svetlosnih godina ispred ostatka sveta. Mislim da će Prezentacijom do uspeha postati klasika u svom žanru. Odličan posao.”
— Tomas M. Kleflin (Thomas M. Claflin II), predsednik Claflin Capital Management-a, bostonske firme rizičnog kapitala

“Prezentacijom do uspeha je najkraći put do aplauza svakom predstavljaču. Ta knjiga će biti vaša Biblija u PowerPoint eri. Ona je prepuna jednostavnih postupaka i stvarnih primera koji su zaista provereni. Znam, jer sam ih i sam koristio.”
— Skot Kuk (Scott Cook), osnivač Intuit-a

“Praktičan i dobar savet kako efikasnije komunicirati. Presudan za uspešne menadžere. Ovo je moćan savet, bez obzira da li prodajete projekt ili firmu.”
— Alen (Allan) Ferguson, direktor 3i Technology Partners-a

“Kad treba napraviti dobru ponudu, Džeri je taj. Ako vaša ponuda posle čitanja ove knjige ne bude znatno bolja, s vama nešto nije u redu.˝
— Gaj Kavasaki (Guy Kawasaki), generalni direktor, Garage Technology Ventures-a i autor Rules for Revolutionaries

“Sve mora izazvati Aha!˝, bio je 30 godina moj vapaj u marketingu. Sve što kažete ili propustite da kažete, sve što napravite ili propustite da napravite, sve to nešto govori. Sad nam Džeri svima najzad daje odgovor na pitanje kako efikasno komunicirati. Hvala Džeri, poslovnom svetu zaista treba ova knjiga.”
— Serdžo Zajman (Sergio Zyman), bivši šef marketinga, Coca-Cola, i autor The End of Marketing As We Know It, Building Brandwidth, i The End of Advertising As We Know It, predsednik i osnivač Zyman Marketing Group

Kratak sadržaj:

Čarobno aaah
Vi i vaša publika
Snaga WIIFY-ja
Postati kreativan: ekspanzivno umeće brainstorming-a
Pronađite svoj (strukturni) tok
Odmah osvojiti publiku
Vizualna komunikacija
Neka tekst (pro)govori
Neka brojevi pevaju
Korišćenje grafikona kao potpore tokom priče
Oživite svoju priču
Prilagodite svoju prezentaciju klijentima
Igrajte u prvoj ligi
Dodatak A: Alati zanata
Dodatak B: Kontrolne liste za prezentaciju
Rečnik
Primeri firmi: Microsoft, Central Point Software, Cisco Systems,
Intel, Adobe Systems, Compaq Computer, Epimmune, Yahoo!,
Cyrix, laurel Elementary School, Argus Insurance, Macromedia itd.

DŽERI VAJSMAN je vodeći američki edukator u oblasti korporativnih izlaganja. Na njegovoj listi klijenata je izvršni kadar kompanija Yahoo!, Cisco Systems, Microsoft, Intel, Netflix i mnogi drugi. Pripremao je izvršne direktore za više od 500 promocija prve javne ponude deonica, pomogao im je da prikupe stotine milijardi dolara. Osnivač je firme Power Presentation Ltd. Pomogao je i više od 500 firmi da pripreme prezentacije o kojima je zavisio ishod posla. Njegove knjige: Na vatrenoj liniji - kako se uhvatiti u koštac s teškim pitanjim u presudnim trenucima i Najbolji prezenter, magazin Fortune je uvrstio na listu osam knjiga koje se svakako moraju pročitati. Za dodatne informacije posetite www.powerltd.com.

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda