VODIČ KROZ DIGITALNU TRANSFORMACIJU | Dejvid L. Rodžers | iLearn.rs

VODIČ KROZ DIGITALNU TRANSFORMACIJU

Autori: Dejvid L. Rodžers
ISBN: 978-86-6303-045-9
Izdavač: Finesa
Godina: 2019.
Opšte informacije: Meki povez, 304 str., 15,3 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.400,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

PRILAGODITE MODEL POSLOVANJA VAŠE KOMPANIJE ZAHTEVIMA DIGITALNOG DOBA!

„Vodič kroz digitalnu transformaciju” je prva sveobuhvatna analiza kako tradicionalni biznisi mogu da se transformišu i napreduju u digitalnom dobu. Ova knjiga je obavezni vodič za lidere koji žele da dovedu svoje firme u sledeću fazu rasta.

Svetski priznati stručnjak u oblasti digitalne poslovne strategije, Dejvid L. Rodžers tvrdi da se digitalna transformacija ne odnosi samo na unapređenje tehnologije, već na unapređenje vašeg strateškog razmišljanja. Svaki biznis nastao pre uspona Interneta se sada suočava sa istim pitanjem: kako ostati konkurentan u digitalnoj ekonomiji?

Tradicionalna preduzeća treba da preispitaju osnovne pretpostavke u pet domena strategije:
• Korisnici/kupci/klijenti
• Konkurencija
• Podaci
• Inovacije
• Vrednosti

Naučite kako da integrišete u svoje poslovanje mreže klijenata, nove platforme, Big Data kao i brze eksperimente, kako biste ostali konkurentni u digitalnoj ekonomiji!

Svaka od strategija u ovoj knjizi potkrepljena je stvarnim studijama slučaja, od Google-a preko General Electric-a, do Airbnb-a i New York Times-a. Uz praktične sisteme i devet alata za planiranje korak-po-korak, Rodžers prikazuje iskustvena učenja najvećih digitalnih inovatora današnjice i pretvara ih u korisne lekcije za preduzeća u bilo kojoj fazi. Prilagodite model poslovanja vaše kompanije zahtevima digitalnog doba!


„Vodič kroz digitalnu transformaciju pruža odličan i sveobuhvatan prikaz promena nastalih u svetu zbog savremene tehnologije i digitalizacije. Takođe, daje kompanijama i pojedincima koji predvode digitalnu transformaciju u svom okruženju, alate i predloge za što bezbolniji, lakši i efikasniji prelazak u digitalno doba. Neosporno je da smo već uveliko zakoračili u digitalnu eru, ali kako i koliko se snalazimo? Moramo da se menjamo i prilagođavamo brzo. Ova knjiga će vam pomoći da razumete sve promene koje donosi nova tehnologija i digitalizacije i daće vam predloge na koji način da im se prilagodite i iskoristite ih da unapredite svoje poslovanje.”
— Ana Brzaković, stručnjak za komunikacije

„Danas je pojam „digitalna transformacija“ nešto što smo svi čuli, ali je pitanje koliko smo razumeli šta ona u stvari znači, koje koristi donosi, i kao najteže pitanje, kako je sprovesti u praksi? Kroz niz primera iz svog bogatog poslovnog iskustva, dajući konkretne metode rada i praktične alate za njihovu primenu, autor ove knjige odgovora na većinu pitanja i izazova koje možete imati. Radeći na praktičnom sprovođenju digitalne transformacije u kompanijama u Srbiji, svedok sam koliko ona može olakšati rad ljudima, učiniti poslovanje efikasnijim i učinkovitijim, i što je najvažnije, pomoći vam da bolje razumete i uslužite vaše kupce. Pročitajte ovu knjigu i krenite da digitalno transformišete vašu organizaciju.”
— Miodrag Kostić, CMC - sertifikovani konsultant za digitalnu transformaciju

„Ova knjiga je odličan izbor za sve preduzetnike i menadžere koji su čuli za koncept digitalne transformacije, ali nikako nisu mogli da ga dovedu u vezu sa svojim biznisom. Bez obzira na industriju u kojoj poslujete i na količinu novih tehnologija koje koristite u svakodnevnom radu, ona je vredan izvor sistematizovanog znanja o tome kako da svog kupca ili korisnika stavite u fokus i redefinišete vrednost koju vaša kompanija isporučuje. Daje pregršt primera globalnih kompanija iz čijih pobeda i poraza može mnogo da se nauči, kao i konkretne prve korake koje možete napraviti na digitalnom putu vaše kompanije. Ukoliko tražite literaturu koja će vam demistifikovati digitalnu transformaciju i digitalizaciju - ovo je knjiga od koje treba da počnete.”
— Vladimir Trkulja, konsultant za digitalnu transformaciju i suosnivač StartIt-a

„Čini mi se da je već svima jasna neophodnost digitalne transformacije, a da trenutna motivacija za promenom polako prelazi u frustraciju, jer osim priče i pokojih, uglavnom istih primera, malo šta nam daje odgovor — kako? Ovaj priručnik je upravo to, pomaže nam da pažljivo osmislimo, pokrenemo i sprovedemo digitalizaciju i transformaciju svog poslovanja. I imajte na umu — ova knjiga se čita, ali se uz nju mnogo više radi, tako da spremite papire ili računare.”
— Zoja Kukić, suosnivačica StartIt-a i programska direktorka u Inicijativi Digitalna Srbija


Kratak sadržaj

Predgovor

1. Pet domena digitalne transformacije: Klijenti, konkurencija, podaci, inovacija, vrednost
2. Upravljanje mrežama klijenata
3. Gradite platforme, ne samo proizvode
4. Pretvorite podatke u prednost
5. Inovirajte brzim eksperimentisanjem
6. Adaptirajte svoje vrednosti
7. Savladajte disruptivne poslovne modele

Zaključak
Samoprocena: Da li ste spremni za digitalnu transformaciju?
Još alata za strateško planiranje
O autoru


DEJVID L. RODŽERS je član profesorskog tima u Poslovnoj školi Kolumbija, svetski je priznat stručnjak za brendove i digitalnu strategiju, poznat po svom pionirskom modelu mreža klijenata i radu na digitalnoj transformaciji. Osim ove, autor je još tri knjige, uključujući i „Mreža je vaš klijent: Pet strategija za uspeh u digitaloj eri“. Rodžers je razvijao i bio savetnik na izvršnim projektima svetski poznatih kompanija kao što su, između ostalih, Google, GE, Toyota, Pernod Ricard, Visa, SAP, Lilly, Combiphar, IBM, China Eastern Airlines, Kohler, Saint-Gobain i MacMillan. Razvio je strateške radionice za rukovodioce nekoliko stotina kompanija u šezdeset i četiri države.

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

      O autoru

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda