TEŠKA STVAR KOD TEŠKIH STVARI | Ben Horowitz | iLearn.rs

TEŠKA STVAR KOD TEŠKIH STVARI

Autori: Ben Horowitz
ISBN: 978-953-2462-58-6
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2018.
Opšte informacije: Meki povez, 290 str., 15,0 cm x 23,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Da

besplatna dostava
5.280,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

KAKO GRADITI POSAO KAD NEMA LAKIH ODGOVORA!

Problem mnogih menadžerskih knjiga je da da rešenje na izazove za koje nema rešenja. Ne postoji recept za zaista komplikovane, dinamične situacije. Nema recepta za izgradnju visoko tehnološke kompanije; ili kako izvući grupu ljudi iz nevolje; ne postoji recept za kandidaturu za predsednika; i ne postoji recept kako motivisati tim kada ti posao propada.

To je teška stvar kod teških stvari – ne postoji formula kako se nositi s njima. Knjiga pruža praktične savete kako voditi kompaniju, odnosno kako zapošljavati, otpuštati, rasti i smanjivati kompaniju, kao i kada je prodati ili odbiti ponudu za prodaju. 

Autor u knjizi opisuje svoju priču osnivanja, vođenja, prodaje, kupovine, upravljanja i ulaganja u tehnološke kompanije kako bi ponudio suštinske savete i praktičnu mudrost za svladavanje najtežih problema, sve ono što nas ne uče ni u jednoj poslovnoj školi.

Njegovi saveti se temelje na anegdotama iz teškog uspona – od suosnivanja ranog pružaoca usluge clouda – Loudclouda, do izgradnje fenomenalno uspešne kompanije Andreessen Horowitz za ulaganje rizičnog kapitala, u saradnji s kolegom Marcom Andreessenom, izumiteljem Mosaica, prvog popularnog internet pretraživača.

Horowitz čvrsto propagira svoje stavove iako su ponekad suprotni intuiciji i tradicionalnim pristupima menadžmenta. Kao primer može poslužiti njegovo razmišljanje kojim preispituje koliko je ispravno da se od zaposlenih zahteva da ne donose samo probleme već i potencijalna rešenja.


Kratak sadržaj

Uvod

1. Od komunista do ulagača rizičnog kapitala
2. „Ja ću preživjeti“
3. Ovaj put s osjećajem
4. Kada se sve raspada
5. Vodite računa o ljudima, proizvodima i zaradi – tim redom
6. Što se tiče poduzeća koje trajno posluje
7. Kako voditi čak i kada ne znate kamo idete
8. Prvo pravilo poduzetništva: nema pravila
9. Kraj početka
Prilog: Pitanja za tvrtkinog šefa prodajnih snaga

Zahvale
Zasluge
O autoru


BEN HOROWITZ je suosnivač i partner Andreessen Horowitza, kompanije za ulaganje rizičnog kapitala, utemeljene u Silicijskoj dolini koja ulaže u preduzetnike koji grade novu generaciju vodećih tehnoloških kompanija. Kompanija ulaže u Airbnb, GitHub, Facebook, Pinterest i Twitter. Prethodno je bio suosnivač i izvršni direktor Opswarea, bivšeg Loudclouda, koji je Hewlett-Packard kupio 2007. za 1,6 mil. dolara. Horowitz piše o svom iskustvu i uvidima iz svoje karijere, kao student kompjuterskih nauka, inženjer softvera, izvršni direktor i ulagač. O njemu su pisali Wall Street Journal, New York Times, New Yorker, Fortune, Economist i Bloomber Businessweek.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda