DIZAJNIRANJE PROMJENA PO MJERI (CHANGE BY DESIGN) | Tim Brown | iLearn.rs

DIZAJNIRANJE PROMJENA PO MJERI (CHANGE BY DESIGN)

Autori: Tim Brown
ISBN: 978-953-246-396-5
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2019.
Opšte informacije: Meki povez, 264 str., 16,0 cm x 23,5 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Da

4.400,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

KAKO DESIGN THINKING TRANSFORMIŠE ORGANIZACIJE I PODSTIČE INOVACIJE!

Design thinking, predmet ove knjige, nudi pristup inovacijama koji je moćan, efikasan i široko dostupan, koji može biti uključen u sve aspekte poslovanja i društva, koji će pojedinci i timovi koristiti za generisanje prodornih ideja koje će potom biti sprovedene i uticajne. 

Design thinking svoje korene vuče iz dizajnerskog obučavanja i stručne prakse, ali to su načela koja svako može da uvežba i primeni na svakom području aktivnosti. Design thinking iskorišćava kapacitete koje svi imamo, ali koji su zanemareni zbog konvencionalnije prakse rešavanja problema. Taj pristup ne stavlja samo čoveka u centar zbivanja već je sam po sebi veoma human.

Knjiga je podeljena je na dva dela. Prvi deo prolazi kroz neke od najvažnijih faza design thinkinga.

Nije mi namera knjigu prikazati kao praktičan vodič nego ona prikazuje veštine koje će se najbolje usvojiti kroz rad. Nadam se da ću prikazati okvir koji će čitaocu pomoći pri utvrđivanju načela i praksi koji design thinking čine moćnim.

Kao što pretpostavljam u šestom poglavlju, dizajn će procvetati u svojoj bogatoj kulturi pripovedanja i u tom duhu istražiću razne ideje koje počivaju na pričama kompanije IDEO, kao i drugih kompanija i organizacija. Prvi deo knjige fokusira se na primenu design thinkinga u poslovanju. Dalje ćete videti kakva je njegova primena u nekim od najinovativnijih kompanija u svetu i kako je doveo do neverovatnih rešenja i situacija u kojima je design thinking katkad bio nenadmašan (svakoj poslovnoj knjizi koja navodi nepobedive tajne uspeha mesto je na polici među knjigama naučne fantastike).

Drugi deo je izazov za sve nas da razmišljamo o „velikim stvarima”. Nadam se da ću vam, kroz razmatranje tri široka područja ljudskih aktivnosti – posao, tržište i društvo, uspeti da pokažem kako se design thinking može primeniti u novim načinima stvaranja ideja koji se mogu nositi s današnjim izazovima.

Ako ste menadžer hotela, design thinking vam može pomoći u preispitivanju same prirode gostoljubivosti. Ako radite za filantropsku agenciju, design thinking vam pomaže dokučiti ljudske potrebe koje nastojite da zadovoljite. Čak i ako ulažete u rizični kapital, design thinking vam pomaže da zavirite u budućnost. 

Ova knjiga će Vas naučiti da merite uspeh Vaših ideja, ali ne kroz stanje bankarskih računa nego kroz njihov uticaj na svet.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda