Pripremite svoj LinkedIn profil za 2019. kroz 4 lagana koraka

Da biste postizali bolje uspehe prilikom traženja posla ili menjanja istog, malo promena na vašem LinkedIn profilu nije na odmet. Uz četiri jednostavna poboljšanja učinite svoj profil privlačnim kako regruterima, potencijalnim klijentima i partnerima tako i potencijalnim menadžerima, a za to vam je potrebno svega nekoliko minuta vremena.

1. Odmah ispod vaše očaravajuće profilne slike i imena nalazi se opis. Proverite da li je to i dalje vaš najbolji opis. Naime, jasni opisi koji navode samo vaše radno mesto mogu biti poželjniji od onih kreativnih koji opisuju vaše želje ili talente. Ti opisi ne otkrivaju previše niti vas putem njih mogu pronaći oni koji bi vas zaposlili ili kojima trebaju vaše usluge. Zato, recite ljudima šta radite. Pomozite regruterima i ostalim korisnicima da vas pronađu preko ključnih reči baziranih na vašoj profesiji.

2. Između prevelikog broja korisnika LinkedIn-a na neki način se morate istaći. To možete početi menjanjem svoje naslovne fotografije. Ne samo što će izgledati bolje od generički postavljenog LinkedIn profila već će pokazati da pazite na detalje. Putem Pixabay.com ili Unsplash.com možete pronaći različite, besplatne fotografije odličnog kvaliteta.

3. Ažuriranjem kontakt informacija takođe olakšavate regruterima da vas kontaktiraju. Ljudi sve češće zaboravljaju da promene ili dodaju način na koji ih mogu kontaktirati, bilo da je reč o email adresi ili telefonskom broju, pa na to obratite pažnju kako biste dali prave informacije.

4. Na svoj profil obavezno dodajte sve veštine koje imate. Prema istraživanju LinkedIn-a, ako imate barem pet veština na svom profilu vaš profil će verovatno biti posećen bar 17 puta više i dobićete 31 put više poruka od regrutera i drugih koji vam mogu pomoći u pronalasku posla i napredovanju. Sve što vam je potrebno za to je samo nekoliko klikova.