JQUERY I NAPREDNE TEHNIKE | Vida Popović, Jovan Popović | iLearn.rs

JQUERY I NAPREDNE TEHNIKE

Autori: Vida Popović, Jovan Popović
ISBN: 978-86-7310-493-5
Izdavač: Kompjuter biblioteka
Godina: 2013.
Opšte informacije: Meki povez, 436 str., 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.760,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

Ova knjiga predstavlja kolekciju svega najbitnijeg što se koristi u svakodnevnom razvoju korisničkih interfejsa. Međutim, čak i da vam programiranje korisničkog interfejsa nije od primarnog značaja, uvid u koncepte opisane u ovoj knjizi pomaže da se lakše naprave moćnije aplikacije i eventualno izmeni pristup pri razvoju serverskog dela s istim tim ciljem.

Osim toga, jQuery je u proteklom periodu pretrpeo nekoliko vrlo bitnih promena i postao podržan na Windows 8 operativnom sistemu, što, uz pojavu Firefox OS platforme, znači da više ne pripada isključivo domenu web programiranja, već nalazi upotrebu i u domenu native aplikacija, čime se dodatno povećava njegov značaj. Broj korisnika koji pristupaju Webu pomoću mobilnih uređaja konstantno raste, što utiče na popularnost biblioteka, komponenata i razvojnih okruženja, kao što je jQuery , omogućavajući da ti interfejsi budu efektniji nego ikada do sada, ali se uz jQuery može napraviti još jedan veliki korak napred. Uz moto “napiši manje uradi više”, jQuery omogućava da se na jednostavan način implementiraju i najkomplikovaniji zahtevi. Ova knjiga ne favorizuje ni HTML5, ni jQuery, već pomaže da se kombinovanjem ove dve moćne tehnologije izvuče maksimum.

Pokriveni su različiti aspekti web programiranja – od osnovnih mogućnosti koje pružaju HTML5/CSS3, preko manje poznatih JavaScript jezičkih konstrukcija/trikova i moćnih dodataka koje donosi jQuery biblioteka, pa sve do naprednih web interfejsa, koji su, osim za pristup pomoću računara, prilagođeni i za pristup pomoću mobilnih uređaja. Međutim, jQuery nije ograničen samo na Web, tako da su obrađene i teme koje se odnose na upotrebu ovih tehnologija pri razvoju native aplikacija (za Windows 8, Firefox OS, Android i druge platforme).

Pored standardnih biblioteka, opisane su i komponente koje predstavljaju pravu snagu jQuery platforme. Knjiga sadrži izbor iz najkorisnijih kategorija komponenata pomoću kojih se lako mogu napraviti napredne tabele, forme, AJAX komponente, galerije, šabloni i slično.

Ako ste spremni da se upustite u razvoj ovakvih aplikacija, bez obzira da li imate iskustva sa starijim tehnologijama, prilika vam je na dohvat ruke. Početnici i iskusni programeri sada ulaze u potpuno novu avanturu, pri čemu godine iskustva ne garantuju nikakvu prednost.

U prvom delu knjige ćete upoznati osnovne jezike za razvoj korisničkih interfejsa i imaćete priliku da vidite:

• šta sve donosi HTML5
• CSS3 dizajn koncepte, mogućnosti CSS pretkompajlera, više o responsive dizajnu itd.
• JavaScript – pregled esencijalnih jezičkih elemenata (uključujući i nove načine interakcije sa HTML5 elementima) i napredne tehnike

U drugom delu knjige, koji je posvećen jQuery biblioteci, opisano je kako se napredne HTML5 strane mogu dovesti do savršenstva.

• Upoznaćete samu jQuery biblioteku, videti šta ona donosi i šta ju je učinilo toliko popularnom.
• Videćete bogatu galeriju komponenata i interakcija, koju obezbeđuje jQuery UI biblioteka.
• Naučićete kako se prave interfejsi za mobilne uređaje pomoću jQuery Mobile biblioteke.
• Pronaći ćete najbitnije jQuery vizeulne komponente (bez kojih ne mogu da se zamisle napredni korisnički interfejsi), kao i arhitekture, okvire i preporuke za razvoj i testiranje složenih korisničkih interfejsa.
• Videćete kako HTML5 i jQuery mogu da se koriste na različitim platformama, kao što su Windows 8, Firefox OS, Android, iOS, i to ne kao web strane koje se pokreću u pregledačima, nego kao native aplikacije.


Kratak sadržaj

Predgovor

DEO 1 - Razvoj internet aplikacija
Poglavlje 1 Uvod u programiranje web aplikacija
Poglavlje 2 HTML
Poglavlje 3 CSS
Poglavlje 4 JavaScript

DEO 2 - jQuery platforma
Poglavlje 5 jQuery
Poglavlje 6 jQuery UI
Poglavlje 7 jQuery Mobile
Poglavlje 8 jQuery komponente
Poglavlje 9 jQuery van web aplikacija

Indeks
Literatura

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda