RASPBERRY PI KUVAR ZA PYTHON PROGRAMERE | Tim Cox | iLearn.rs

RASPBERRY PI KUVAR ZA PYTHON PROGRAMERE

Autori: Tim Cox
ISBN: 978-86-7310-499-7
Izdavač: Kompjuter biblioteka
Godina: 2014.
Opšte informacije: Meki povez, 400 str., 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.650,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

KNJIGA „RASPBERRY PI KUVAR ZA PYTHON PROGRAMERE“ JE NAPISANA U FORMATU KUVARA, PREDSTAVLJAJUĆI PRIMERE U STILU RECEPATA!

To omogućava da direktno pređete na temu koja vas interesuje ili da pratite temu kroz poglavlja da biste stekli temeljno znanje.

Fondacija Raspberry Pi prodaje svoje računare od 2012. godine, u cilju da inspiriše programere i inženjere.

„Raspberry Pi kuvar za Python programere“ je praktičan vodič za dobijanje maksimuma od malog računara koji se zove Raspberry Pi. Ova knjiga sadrži brojne savete za upotrebu Raspberry Pi-a i prikaz najboljeg što on ima da ponudi, predstavljajući detaljne Python 3 primere koje možete da naučite i proširite; videćete gde će vas odvesti vaša kreativnost!

Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ započinje tako što vas vodi kroz podešavanja Raspberry Pi-a, izvršavajući zadatke pomoću Pythona 3, i predstaviće vam prve korake za povezivanje sa elektronikom. Radeći primere iz poglavlja, vi ćete nadgraditi svoje veštine i znanje i primenićete ih dok privodite čitanje knjige kraju, uranjajući sve dublje i dublje u jedinstvene mogućnosti i funkcije Raspberry Pi-a.

Kasnije ćete naučiti kako da automatizujete zadatke pristupanjem fajlovima, kako da kreirate aplikacije korišćenjem popularne Tkinter biblioteke i kako da kreirate igrice kontrolisanjem grafika na ekranu. Iskoristićete moć ugrađenog grafičkog procesora upotrebljavajući Pi3D za generisanje sopstvenih visokokvalitetnih 3D grafika i okruženja. Povežite se direktno na hardver pinove Raspberry Pi-a za kontrolisanje elektronike, od prekidača za LED svetla, do uključivanja dugmadi za pokretanje motora i servoa. Naučićete kako da pratite senzore za sakupljanje podataka iz stvarnog sveta, kako da ih upotrebite za kontrolisanje drugih uređaja i kako da pregledate rezultate putem Interneta. Primenićete ono što ste naučili tako što ćete kreirati sopstvene Pi-Rover ili Pi-Hexipod robote. Na kraju, istražićemo upotrebu mnogih add-inova za određenu namenu koji su dostupni za Raspberry Pi, kao i povezivanje sa uobičajenim uređajima u domaćinstvu na nove načine.

Knjiga „Raspberry Pi kuvar za Python programere“ će vam poslužiti da istražite mnoge mogućnosti koje ovaj mikro računar ima. Praćenjem jasnih primera možete da naučite neke nove veštine i naoružate se alatima za kreiranje sopstvenih uzbudljivih i interesantnih projekata.


Za koga je ova knjiga?

Cilj autora ove knjige je da vam bude predstavljen širok spektar Python 3 primera i praktičnih ideja koje možete da razvijete i prilagodite svojim potrebama. Modifikovanjem i kombinovanjem primera za kreiranje sopstvenih projekata učićete mnogo efikasnije i sa većim razumevanjem. Svako poglavlje je dizajnirano kao osnov za dalje eksperimentisanje i istraživanje teme, obezbeđujući alatke i informacije koje možete odmah da iskoristite.

Očekuje se da čitaoci poznaju koncepte programiranja i Python (ako je moguće Python 3), mada bi i početnici mogli da se uključe uz pomoć dobre knjige za Python programiranje. Nije potrebno da poznajete Raspberry Pi ili elektroniku; međutim, za poglavlja o hardveru biće vam potrebne neke osnovne elektonske komponente/aparati za domaćinstvo, za kreiranje nekih od projekata.


Šta ćete naučiti iz ove knjige?

• Podešavanje i pokretanje Raspberry Pi-a prvi put
• Kreiranje desktop aplikacija i jednostavno rukovanje slikama i procesnim fajlovima
• Iskorišćavanje grafika i korisnička kontrola za kreiranje sopstvenih uzbudljivih igara
• Kreiranje 3D svetova korišćenjem Raspberry Pi-ovog moćnog GPU-a
• Otkrivanje načina kreiranja sopstvenih električnih kola koja vrše interakciju sa Raspberry Pi-jem
• Upotreba Raspberry Pi kamere za kreiranje animacija i vremenskih kruženja
• Dizajniranje i kreiranje sopstvenih robota kontrolisanim pomoću Raspberry Pi-a
• Preuzimanje kontrole stvarnog sveta i povezivanje sa fizičkim hardverom i kombinovanje hardvera i softvera za potrebe korisnika


TIM COX, sa svojom suprugom i dve kćerke, živi u Engleskoj i radi kao softverski inženjer. Njegova strast prema programiranju počela je na Božić sredinom 1980-ih godina, kada je dobio na poklon Sinclair Spectrum 48k+ računar. U toku kucanja i modifikovanja BASIC programa, dok je sanjao o kreiranju robota, zaiskrilo je u njemu interesovanje za računare i elektroniku i nikada se nije ugasilo. Ovo interesovanje ga je vodilo i na fakultetu, gde je stekao Beng za elektroniku i elektronsko inženjerstvo, a i u njegovoj karijeri u razvoju ugrađenog softvera za veliki raspon aplikacija, između ostalog, u automobilskoj, avio i naftnoj industriji.
Zbog želje da podrži viziju iza Raspberry Pia i inženjerstvo u školama i podstakne nove generacije inženjera, Cox je postao suosnivač časopisa „MagPi“.

Zahvaljujući posvećenosti i vremenu volontera koji sarađuju svakog meseca, časopis privlači sve veći broj čitalaca (i pisaca) širom sveta. Na sajtu PiHardware.com Cox predstavlja svoje elektronske setove i pomaže ljudima da nauče više o Raspberry Piu i povezivanju hardvera; svaki set je prikazan detaljnim instrukcijama i uputstvima, koja pomažu početnicima da nadgrade svoje znanje i veštine za sopstvene projekte.

Ovo je Coxova prva knjiga; ona reflektuje njegovo iskustvo u otkrivanju fantastičnih mogućnosti Raspberry Pia.

Delovi knjige

      Predgovor

      Primer poglavlja

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda