MENTALNA BOLEST KAO MIT | Tomas Sas | iLearn.rs

MENTALNA BOLEST KAO MIT

Autori: Tomas Sas
ISBN: 978-86-7102-339-9
Izdavač: Clio
Godina: 2008.
Opšte informacije: Meki povez, 203 str., 16,5 cm x 22,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Ne

1.320,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

AKO PRIČATE S BOGOM, TO JE MOLITVA. AKO BOG PRIČA S VAMA, TO JE ŠIZOFRENIJA!

Prošlo je više od četiri decenije otkad je Tomas Sas radikalno razdvojio ludilo od medicine i uveo ga u domen političkog, uvodeći na taj način svoje ime u gotovo sve udžbenike psihijatrije i kliničke psihologije. Sasova tvrdnja da je ono što se naziva mentalnom bolešću zapravo sredstvo za ideološku kontrolu neprilagođenih dovoljno je uzburkala naučnu javnost da bi on bio nazivan antipsihijatrom, anarhistom, zanesenjakom i fanatikom, što se u jednom taboru smatralo kritikom, a u drugom komplimentom.

U više od trideset knjiga Sas je nepokolebljivo nastavio da dokazuje kako ljudi jesu dovoljno zreli da sami odlučuju o najvažnijim pitanjima svojih života − vaspitanju dece, seksualnosti, odgovornosti, smrti i samoubistvu, upotrebi marihuane − te da institucije zaslužuju kritiku zbog ograničavanja individualnih sloboda. Njegovi tekstovi predstavljaju važan podsticaj za svakog pojedinca koji oseća potrebu da misli o svom mestu u savremenom svetu.


TOMAS SAS. Psihijatar i akademski poslenik, utemeljivač antipsihijatrijskog pokreta, koji je usmerio snažnu društvenu kritiku ka moralnim i naučnim osnovama psihijatrije i društvene kontrole medicine u modernom društvu. Sas je bio profesor psihijatrije na državnom Univerzitetu u Njujorku i u Centru zdravstvenih nauka u Sirakuzi, Njujork.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda