AKADEMSKE VEŠTINE | Marijana Šećibović | iLearn.rs

AKADEMSKE VEŠTINE

Autori: Marijana Šećibović
ISBN: 978-86-7956-087-2
Izdavač: HERA edu
Godina: 2015.
Opšte informacije: Meki povez, 156 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.100,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

Najnovija knjiga Marijane Šećibović holistički pristupa razvoju mladih akademskih naraštaja, baveći se strategijama učenja, veštinama akademskog pisanja, veštinama prezentacije, besedništvom tj. svim onim aspektima koji omogućavaju pojedincu uspešno učešće u akademskom životu zajednice.


„Svesna odgovornosti prenosioca, ne toliko znanja, koliko informacija koje treba da podstaknu na promišljanja, kao i aktera društva koji sanja o uređenju u kome će se znanje ceniti i u kome će mladi ljudi koji umeju da promišljaju, iznesu svoj stav i kritički razmišljaju, pišem ove redove, s nadom da će se generacije koje dolaze izboriti za pravo da svoje mesto pod suncem ostvaruju kao ugledni, cenjeni i poštovani akademski građani, osposobljeni za kritičku misao, za stalna istraživanja i usavršavanja, za lični i društveni razvoj.“
- Marijana Šećibović, iz Predgovora knjizi Akademske veštine


MARIJANA ŠEĆIBOVIĆ
je doktor komunikoloških nauka. Dekan je i jedan od osnivača Visoke škole za turizam i menadžment Konjic (BiH).

Poslednjih sedam godina intenzivno piše i govori o odnosu politike prema obrazovanju, kao i o nemoći komunikacije u savremenom svetu kojim dominira manipulacija. Njeni najpoznatiji radovi su: Odnos štampanih medija prema reformi obrazovanja u Srbiji 2001–2007 (2008) i Vodič kroz bolonjski proces (2010).

Učesnik je više međunarodnih konferencija na kojima govori o problemima u obrazovanju i društvu uopšte, uzrokovanim dubokim nerazumevanjima unutar samih naroda. U tom domenu posebno

se ističu njeni radovi Aporije interkulturalne komunikacije (2015), Moć i nemoć komunikacije u savremenom društvu (2014), Istina i laži u akademskoj zajednici Bosne i Hercegovine (2014).

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda