DECA I TELEVIZIJA | Dafna Lemiš | iLearn.rs

DECA I TELEVIZIJA

Autori: Dafna Lemiš
ISBN: 978-86-7102-207-2
Izdavač: Clio
Godina: 2008.
Opšte informacije: Meki povez, 348 str., 13,0 cm x 22,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.650,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

ZBOG ČEGA JE PITANJE DECE I TELEVIZIJE GLOBALNO? ZBOG ČEGA BI U DOBA KONVERGENCIJE MEDIJA TREBALO STAVLJATI AKCENAT NA TELEVIZIJU? ZBOG ČEGA POSTOJI POSEBNA ZABRINUTOST ZA PUBLIKU KOJU ČINE DECA? ZAPOČNIMO ZAJEDNIČKO PUTOVANJE U UZBUDLJIVU OBLAST PROUČAVANJA DECE I TELEVIZIJE TAKO ŠTO ĆEMO SUPROTSTAVITI TRI CENTRALNA IZAZOVA, UKLJUČENA U NASLOV OVE KNJIGE!

Više od dve decenije autorka ove studije istraživala je odnos dece i televizije u SAD, Evropi i Izraelu i proučavala početke socijalizacije uz gledanje televizije, uticaj nasilja na televiziji, formiranje stereotipa, razvoj televizijskog obrazovanja i uticaj televizije na formiranje polnog identiteta. U knjizi Deca i televizija primenjen je internacionalni pristup u okviru kojeg je potreba za smeštanjem televizije u određeni društveni kontekst života dece usklađena sa potrebom za pronalaženjem univerzalnih odgovora. Ova knjiga takođe objedinjuje raznovrsne metodologije istraživanja dece i televizije, od kvantitativno-eksperimentalnih istraživanja i istraživanja koje koriste ankete, do kvalitativno-etnografskih i istraživanja posredstvom intervjua. U njoj se prepliću američka tradicija, pod intenzivnim uticajem studija razvojne psihologije i evropska tradicija koja se odlikuje sociološkim i kulturološkim pristupom izučavanja teme.


DAFNA LEMIŠ. Urednik je Žurnala za decu i medije (Journal of Children and Media) i profesor na Odseku za komunikacije na Univerzitetu u Tel Avivu. Jedan je od autora knjige The Make-Believe Worlds of Children: When Harry Potter met Pokemon in Disneyland i koautor knjige Children and Media in Times of War and Conflict.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda