MEDIJI DANAS (I) | Džozef Tjurou | iLearn.rs

MEDIJI DANAS (I)

Autori: Džozef Tjurou
ISBN: 987-86-7102-417-4
Izdavač: Clio
Godina: 2012.
Opšte informacije: Meki povez, 545 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.980,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

KNJIGA DŽOZEFA TJUROA NUDI NIJANSIRAN, RAZUMLJIV I PRISTUPAČAN PRIKAZ KAKO TRENUTNI TRENDOVI U EKONOMIJI I MEDIJIMA UTIČU NA NAS I NAŠE POIMANJE DEMOKRATIJE!

Mediji danas: Uvod u masovne komunikacije je svojevrstan medijski udžbenik koji otkriva koje su to snage koje upravljaju stvaranjem, distribucijom i izlaganjem medijskih sistema; postavlja internet i digitalne medije kao organske delove tih medijskih sistema i aktivno poziva studente da vide i čuju svoje omiljene medijske proizvode na zaista nov način. Autorova želja je da čitaoci ove knjige postanu kritični, medijski pismeni potrošači masovnih medija ili okretni i osetljivi poslenici ukoliko odluče da rade u medijskim industrijama. Knjiga nudi moderan, realan pristup savremenim medijskim sistemima i pitanjima koja ih okružuju, uz jedinstven uvid u pravce razvoja medija i isticanje u prvi plan značaja digitalne konvergencije i medijske pismenosti kao cilja.


Ono što ističe knjigu Mediji danas je naglašena pažnja na dinamiku medijske industrije koja se konstantno menja. Knjiga Džozefa Tjuroa nudi nijansiran, razumljiv i pristupačan prikaz kako trenutni trendovi u ekonomiji i medijima utiču na nas i naše poimanje demokratije.
- Met MekAlister, Univerzitet Pensilvanija

Mediji danas angažuje studente i služi kao svojevrstan vodič kroz naš novi medijski-fokusirani svet. Napisana je živopisno i koncizno. Britki smisao za humor Tjuroa podstične studente da započnu konverzaciju koja od njih zahteva da povežu ono što čitaju sa ličnim iskustvom u savremenim medijskim trendovima.
- Amanda Lok,Univerzitet u Mičigenu


Kratak sadržaj

Predgovor

I Kako razumeti prirodu masovnih medija
1. Kako razumeti masovne medje i značaj medijske pismenosti
2. Šta je medijsko poslovanje
3. Formalne i neformalne kontrole medijskih sadržaja: državna regulativa, samoregulativa i etika
4. Istraživanja medijskih učinaka i medijske kulture

II Medijski džinovi i višemedijske aktivnosti
5. Svet nejasnih granica između medija
6. Strategija medijskih džinova

III Štampani mediji
7. Industrija knjiga
8. Industrija novina
9. Industrija časopisa

Pojmovnik po poglavljima


DŽOZEF TJUROU. Profesor komunikacija i pomoćnik dekana za postdiplomske studije Anenberg škole za komunikacije Univerziteta u Pensilvaniji, na kojem je i sam doktorirao i gde predaje od 1986. Urednik je medijske edicije Univerziteta u Mičigenu. Njujork Tajms ga je nedavno opisao kao "verovatno vladajućeg akademskog eksperta u oblasti medija". Autor je preko sedamdeset članaka i deset knjiga iz oblasti industrije masovnih medija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda