KOMUNIKACIJA: Principi i kontekst | Stjuart Tabs | iLearn.rs

KOMUNIKACIJA: Principi i kontekst

Autori: Stjuart Tabs
ISBN: 978-86-7102-443-3
Izdavač: Clio
Godina: 2013.
Opšte informacije: Meki povez, 796 str., 16,5 cm x 23,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Ne

2.200,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

NA POČETKU 21. VEKA DREVNE RETORIČKE TRADICIJE KOMUNIKACIJE POČINJU DA SE PRIMENJUJU NA VEOMA NOVE I IZAZOVNE NAČINE. MUDROST I PRINCIPI KOJI VODE POREKLO JOŠ OD ARISTOTELA I STARE GRČKE I CICERONA I STAROG RIMA I SEŽU DO MODERNIH VREMENA!

Nikada u istoriji ljudskog roda komunikacija nije bila tako složena, uzbudljiva i dinamična, njena analiza teža, a potreba za izučavanjem izraženija. Ova knjiga obuhvata sve najvažnije probleme izučavanja komunikacije u nizu srodnih naučnih disciplina - od tradicionalnih (proces komunikacije, verbalna/neverbalna komunikacija), preko uglavnom zanemarenih (komunikacijska etika) i, u kontekstu komunikacije, graničnih oblasti (opažanje osoba, konflikti) do onih aktuelnih (savremeni mediji, društvene mreže). Potkrepljena je obiljem zanimljivih studija i primerima prepoznatljivih situacija iz svakodnevnog života (privatnog i javnog), koji olakšavaju razumevanje teorijskog sadržaja.

Komunikacija je nezaobilazna knjiga i veoma potrebna građa za studente (kojima je pre svega i namenjena), kao i svima koji s njima rade, ali i stručnjacima i istraživačima iz niza srodnih disciplina (psihologija, komunikologija, političke nauke, sociologija) zainteresovanim za složenu i stalno promenljivu oblast komunikacije.


STJUART TABS. Profesor liderskih veština na Biznis koledžu Univerziteta u Mičigenu i bivši dekan ovog koledža. Doktorirao je na Univerzitetu Kanzasu u oblasti komunikacijskog i organizacijskog ponašanja. Magistrirao je na komunikaciji, a diplomirao na prirodnim naukama na Bouling Grin državnom univerzitetu. Sedam puta je proglašavan za nastavnika godine, radio je kao konsultant u petsto kompanija s liste magazina „Fortjun“, a bio je na čelu Odseka za komunikaciju u organizaciji Akademije za menadžment. Autor je većeg broja knjiga iz oblasti komunikacije, liderstva i organizacijskog ponašanja.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda