PUBLIC RELATIONS OD A DO Z | Anthony Davis | iLearn.rs

PUBLIC RELATIONS OD A DO Z

Autori: Anthony Davis
ISBN: 978-86-7668-068-9
Izdavač: ASEE d.o.o.
Godina: 2008.
Opšte informacije: Tvrdi povez, 252 str., 15,0 cm x 21,3 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.320,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

Odnosi s javnošcu, ili skraćeno PR, su sve prodorniji i sve prisutniji. Čini se da su svugde oko nas. Mediji danonocno pricaju i pišu o "praksi PR-a" i "poslovima PR-a". Ocekuje se da svi ovu skracenicu shvataju kao nešto što podrazumeva prevaru, korupciju, lopovluk, egzibicionizam, prividno zastupanje. To je u tolikoj meri prisutno da samo pominjanje odnosa s javnošcu sve cešce izaziva cinizam i nevericu u vezi sa svim na šta se oni primene.

Zbog čega su mediji tako preokupirani odnosima s javnošcu? Zašto toliko vremena i napora troše na njih? Da li je podrugljivo ukazivanje na PR doista postalo univerzalni obrazac lenjih novinara s obzirom na ucestalu upotrebu, a koja nema baš neko znacenje osim onog koje joj gledalac, slušalac ili citalac daju? I zašto ovu profesiju tako često kleveta jedna druga o kojoj društvo generalno ima vrlo loše mišljenje?

Da bi se uopšte razumeo PR i njegove mogućnosti u uspostavljanju efektivne komunikacije i dijaloga, u bilo kom kontekstu, neophodno je najpre otkloniti neke slojeve konfuzije, preterivanja i njenog pogrešnog predstavljanja. U tom cilju potrebno je odgovoriti na brojna pitanja. Neprekidan uspon društvenog pluralizma i pluralizma na tržištu postavlja nove zahteve. Dakle, šta su odnosi s javnošcu i kakva može biti njihova praktična primena, u ovom bučnom svetu, svetu preteranog publiciteta i nepoverenja u kojem preovlađuje interaktivna komunikacija.


"Znanje autora se ogleda u svakoj napisanoj reči . . . veoma jasno napisano delo sa mnoštvom zanimljive analize."
- Merlin Stoun, IBM profesor marketinga odnosa na Bristolskoj poslovnoj školi i lider u poslovnom istraživanju, IBM poslovni konsalting

"Čuo sam kako generalni direktori kažu da je PR samo greška ili obmana. Njima kažem da je PR od nepresušne važnosti za strateški razvoj i reputaciju. Ako ga ne shvataju ozbiljno neće biti dobri u svom poslu. Ovaj neprocenjivi vodič demistifikuje sam proces i razjašnjava na koji način je PR tako bitan za postizanje uspeha."
- Stiven Bab, direktor Udruženja direktora dobrovoljnih organizacija

"Prema našem istraživanju jedan od najboljih načina podizanja stopa uspešnosti malih preduzeća jeste unapređenje marketinga i PR-a. Entoni Dejvis demistifikuje ovu temu na suvisao i vrlo praktičan način. Ovu vrlo pristupačnu knjigu preporučujem svim vlasnicima malih preduzeća."
- Džordž Derbišir, direktor Nacionalne federacije

"Koristan i praktičan uvod u tajanstveni svet odnosa sa javnošću."
- Majkl Lojd-Dejvis, stariji partner u advokatskoj kancelariji Porter Dodson

"Priručnik prepun informacija u obliku pitanja i odgovora pruža odgovore na pitanja koja vi imate, kao i na pitanja koja su postavili drugi, a za koja biste više voleli da nisu ni postavljena! Korisna alatka za policu svakog nestručnjaka koji se bavi komunikacijama."
- Alison Grejem, predsednik Asocijacije za marketing u nezavisnim školama


Kratak sadržaj

Uvod

Snovi i realnost
Mitovi i misterije
Ima li tamo koga?
Zgodno za upotrebu
Pogledajte nas
Uskladite odnose
Uspostavljanje veza
Ulog u budućnosti
Kreatori društvene klime
Kako izgleda uspeh?
Osnovni alati
Na početku
Ko obavlja posao?
Korišćenje konsultantskih usluga
Zahuktavanje

Index pojmova
Rečnik manje poznatih pojmova

 

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda