VOĐSTVO NA OSNOVU NAČELA | Stiven R. Kavi | iLearn.rs

VOĐSTVO NA OSNOVU NAČELA

Autori: Stiven R. Kavi
ISBN: 978-86-7928-246-0
Izdavač: Mladinska knjiga
Godina: 2010.
Opšte informacije: Meki povez, 320 str., 14,5 cm x 20,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.520,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

TEŠKO JE ZAMISLITI OSOBU KOJA NEĆE NIŠTA NAUČITI IZ OVE KNJIGE!


"Ako vam je brak u krizi, ova knjiga će vam pomoći.
Ako želite da poboljšate svoj radni učinak, naučićete važne lekcije.
Ako želite da budete bolji radnik, ovde ćete naći obilje ideja za to.
Ako jednostavno želite da budete bolji čovek, nema boljeg štiva za početak od Vođstva na osnovu načela."
- Dejvid-Leonard Vilis

• Da li je u vremenu snažnih pritisaka i kriznih situacija moguće ostvariti ravnotežu između profesionalnog i privatnog života?
• Kako podstaći stvaralaštvo i energiju velike većine zaposlenih, koji, po opisu radnog mesta, niti su dužni da ih poseduju, niti će ih iko za to nagraditi?
• Kako stvoriti timove ljudi koji se međusobno dopunjavaju i čiji članovi poštuju jedni druge, kada se na prste jedne ruke mogu nabrojati zaposleni koji vrednuju razlike i pluralizam? • Kako izjavu o misiji pretvoriti u pokretačku snagu jedne organizacije kad je većina zaposlenih vidi kao zbornik besmislenih, beskorisnih i otrcanih fraza koje snaže jedino cinizam?
• Kako da svi zaposleni u nekoj organizaciji strategiji budu posvećeni podjednako kao i njeni tvorci?


"I dok se drugi uticajni radovi na polju kvaliteta prevashodno bave stvarima (proizvodima i uslugama), Kavi se bavi ljudima – objedinjujućim faktorom bez kojeg se delovi ne mogu pretočiti u smisaonu celinu."
- Vilard Džul, upravnik ukupnim kvalitetom, Vestinghaus

• Kako da zaposleni na svim nivoima u jednoj organizaciji duboko u sebe usade načela ukupnog kvaliteta i neprestanog usavršavanja kad su cinični i premoreni, razočarani u sve prethodne programe koji su im obećavali kule i gradove?
• Kako izgraditi timski duh i postići sklad među ljudstvom i sektorima koji su godinama takmaci i lome koplja oko toga ko će izvući više iz ionako slabog kapitala, koji su skloni politikanstvu i rade po nekom svom, tajnom i drugima nepoznatom planu?
• Kako shvatiti da treća mogućnost, istovremeno i stroža i blaža, nadilazi i „agresivne metode“ („strogo“ upravljanje , koje pokuš ava da nametne bolji finansijski aspekt) i „blage metode“ („umerenije“ upravljanje, koje se nada boljem finansijskom uspehu)?
• Kako da uvek imamo nadzor nad ljudima i događajima, a da im pri tom ipak pružimo nezavisnost i slobodu bez koje ne mogu da budu uspešni i ispunjeni u svom poslu?


STIVEN R. KAVI, muž, otac i deda, međunarodno je priznat autoritet u oblasti vođstva, stručnjak za porodicu, profesor, savetnik, osnivač nekadašnjeg Centra za vođstvo „Kavi“ i kopredsednik kompanije „Frenklin Kavi“. Proučavanje života i liderstva u skladu s njegovih sedam načelima njegovo je životno delo. Magistrirao je poslovnu administraciju na Harvardu, a doktorirao na Univerzitetu „Brigem Jang“, gde je bio profesor organizacijskog ponašanja i poslovodstva, a bio je i šef službe za odnose univerziteta i pomoćnik rektora. Dr Kavi je autor nekoliko hvaljenih knjiga, između ostalih „Sedam navika veoma uspešnih ljudi“, koja je na vrhu liste bestselera već dvadeset godina. Prodato je više od 15 miliona primeraka na 38 jezika. Njegova knjiga „Vođstvo na osnovu načela“ spada u red najuspešnijih knjiga za poslovne ljude u prošloj deceniji. Stiven Kavi sa suprugom Sandrom i porodicom živi na Stenovitim planinama u američkoj državi Juta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda