DRAKER IZ DANA U DAN | Piter Draker | iLearn.rs

DRAKER IZ DANA U DAN

Autori: Piter Draker
ISBN: 86-7668-049-3
Izdavač: ASEE d.o.o.
Godina: 2006.
Opšte informacije: Tvrdi povez, 430 str., 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

2.200,00 RSD
1.760,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

"Koju od Drakerovih knjiga treba da čitam?" "Gde u vašem radu mogu da nađem najbolju raspravu o tome kako da raspoređujem ljude?" Ne prođe nijedna nedelja a da ne primim bar pola tuceta pitanja sličnih ovima. Iako sam objavio trideset i četiri knjige za šezdeset i pet godina, teško mi je da odgovorim na ova pitanja.

Knjiga Draker iz dana u dan treba da pruži odgovor. U sistematizovanom obliku, i to, izvedene neposredno iz mojih rukopisa, ona donosi moje ključne stavove praćene sa nekoliko redaka, takođe izvučenih iz mojih radova, komentara i objašnjenja o temama koje obuhvataju širok spektar oblasti mog rada: menadžment, poslovanje, svetska ekonomija; društvo koje se menja; inovacije i preduzetništvo; proces donošenja odluka; radna snaga koja se menja; neprofitne organizacije i njihov menadžment; i tako dalje.

Ali, najznačajniji deo ove knjige su prazna mesta na kraju svake stranice. Ona predstavljaju prostor za doprinos čitalaca, za mere koje oni preduzimaju, odluke koje donose i posledice tih odluka. Jer ovo je knjiga koja treba da Vas podstakne na akciju.

Za objavljivanje ove knjige zaslužan je moj dugogodišnji prijatelj i kolega profesor Maćarielo (Maciariello). Njegova ideja je bila da u jednom tomu sabere najbolje izvode iz mojih radova. Potom je odabrao odgovarajuće citate i komentare na teme iz mojih knjiga, skripti i članaka. Rezultat je zaista sveobuhvatan vodič ka efektivnosti rukovodioca. Moji čitaoci i ja dugujemo ogromnu zahvalnost profesoru Maćarielu."U sistematizovanom obliku, i to, izvedene neposredno iz mojih rukopisa, knjiga donosi moje ključne stavove praćene sa nekoliko redaka, takođe izvučenih iz mojih radova, komentara i objašnjenja o temama koje obuhvataju širok spektar oblasti mog rada: menadžment, poslovanje, svetska ekonomija; društvo koje se menja; inovacije i preduzetništvo; proces donošenja odluka; ljudski resursi koji se menjaju; neprofitne organizacije i njihov menadžment; i tako dalje.
Ali, najznačajniji deo ove knjige su prazna mesta na kraju svake stranice. Ona predstavljaju doprinos čitalaca, za mere koje oni preduzimaju, odluke koje donose i posledice donetih odluka. Jer ovo je jedna proaktivna knjiga."
- Piter Draker

"Drakerov primarni doprinos nije neka pojedinačna ideja, već ceo korpus dela koji ima jednu ogromnu prednost: gotovo sve u njemu je u temelju ispravno. On ima zapanjujuću sposobnost da stekne uvid u funkcionisanje društvenog sveta, za koji će istorija kasnije potvrditi da je bio dobar."
- Džim Kolins, autor bestselera „Od dobrog ka najboljem“

"Najveći mislilac o poslovanju i menedžmentu ove zemlje."
- Vol strit Džornal

"Piteru Drakeru dugujemo svoju beskrajnu zahvalnost."
- Tom Piters

"Naš najistrajniji komentator prakse menadžment i ekonomskih institucija društva."
- Biznis vik

"Na njegovim radovima se zasniva profesija menadžera."
- Harvard biznis rivjuKratak sadržaj

Uvodna reč
Predgovor
Uvod

Januar
Februar
Mart
April
Maj
Jun
Jul
Avgust
Septembar
Oktobar
Novembar
Decembar

Bibliografija
Izvori po knjigama ili internet modulima

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda