FIT ZA PRODAJU | Danijel Bićanić | iLearn.rs

FIT ZA PRODAJU

Autori: Danijel Bićanić
ISBN: 978-953-246-216-6
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2014.
Opšte informacije: Meki povez, 160 str., 15,0 cm x 22,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Ne

1.990,00 RSD
1.000,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

PRAKTIČAN PRIRUČNIK KOJI ĆE VAS NAUČITI KAKO DA PRONAĐETE KVALITETNO RADNO MESTO U PRODAJNOJ BRANŠI I KAKO DA POSTANETE NAJTRAŽENIJA RADNA SNAGA NA TRŽIŠTU!

Duže vremena ste nezaposleni i trenutno tražite svoju sreću na tržištu rada, baš u prodajnoj branši? Želite bolje radno mesto? Interesuje vas rad u prodaji?

Knjiga „Fit za prodaju!“ pisana je upravo za ljude poput vas. Ali, upozoravamo vas – ova knjiga nije za one „slabog srca“. Ova knjiga će vas „ugristi“ za pluća poput snažne mentol bombone i izbiti vam vazduh.

U njoj nećete naći uobičajne savete namenjene onima koji traže novi ili bolji posao. Uobičajni saveti, više ne deluju. Srbija se predugo nalazi u ekonomskoj i društvenoj krizi koja je iz temelja promenila i funkcionisanje tržišta rada. Zato više nije dovoljno da znate da napišete zanimljiv profesionalni CV i da se efikasno predstavite na razgovoru za posao.

„Fit za prodaju!“ ide puno dalje od toga i napada sve uobičajne premise i načine razmišljanja, pogotovo što se tiče teme prodajnih radnih mesta. U ovoj knjizi ćete pronaći konkretne i trenutno primenjive savete predstavljene iz vrlo neuobičajne perspektive.

Prodaja je bila, jeste i zasigurno ostaje jedna od najizazovnijih, ali i najperspektivnijih privrednih delatnosti. Kao takva, svakom ko je spreman da da 150% od sebe obećava sigurno zaposlenje i budućnost u kojem ćete biti najtraženija radna snaga. Prvi korak ka toj budućnosti je ova knjiga!


Danijel Bićanić i u ovom priručniku, naglašavanjem bitnog i van svih klišea vrlo konkretnim savetima uz mnoštvo praktičnih primera, daje sasvim novi pogled na prodajnu branšu i temu pronalaženja radnog mesta u prodaji. Preporučujem svima koji su odlučili da uzmu stvari u svoje ruke i preduzmu nešto u svom poslovnom životu i razvoju prodajne karijere. Ključ uspeha nije oko nas nego uvek u nama samima; ovde nećete naći čarobni štapić kojim ćete rešiti probleme, već jasan putokaz kako da prepoznate sopstvene kvalitete i potencijale i kako da ih, promenom gledišta na stvari, usmerite u najboljem pravcu. Tada je odličan rezultat, uprkos svim poteškoćama oko nas, vrlo izvestan.
– Zoran Hajster, vlasnik firme Hajster Servis

Odličan priručnik za sve koji su spremni da se promene da bi ostvarili svoje ciljeve. Velika snaga ove knjige su konkretni koraci za postizanje uspeha i pronalazak kvalitetnog radnog mesta u prodaji. Korisna za sve koji misle da u životu mogu još bolje. Danijel Bićanić je još jednom pretočio svoje veliko iskustvo u zanimljivo i korisno štivo koje od srca preporučujem.
– Boro Vujović, vlasnik agencije za nekretnine Opereta d.o.o.


Kratak sadržaj

Uvod
Stvari koje ti nitko ne želi reći, a koje obavezno moraš znati
Prvi i najvažniji savjet!
Razmišljaj kao poduzetnik
Drugi najvažniji savjet – tajna je u pametnom kompromisu!
U.S.P.J.E.H. u potrazi za kvalitetnim prodajnim radnim mjestom
Treći i zadnji najvažniji savjet!


DANIJEL BIĆANIĆ započeo je 1998. godine profesionalnu karijeru na prodajnim i rukovodećim mestima u nemačkom i hrvatskom hotelijerstvu. 2003. godine ušao je u svet poslovne edukacije usavršavanjem oblasti trenerstva i coachinga. Naredne 4 godine radio je kao direktor prodaje i prodajni trener u dve konsalting firme. 2007. godine osnovao je „Bićanić Consulting”, kroz koji je hrvatskim firmama ponudio jedinstveni koncept primenjive prodajne edukacije i savetovanja zasnovanog na prodajnoj stvarnosti i specifičnostima tržišta i privrede jugoistočne Evrope. Sledećih 5 godina više od 90 firmi (aktivnih u b2b prodaji, b2c prodaji, maloprodaji, kao i telefonskoj prodaji) angažovalo je Danijela Bićanića u projektima poboljšanja prodajnog poslovanja. Kao konsultant i trener radi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. U ulozi prodajnog coacha imao je priliku da prisustvuje na više od 4000 b2b prodajnih razgovora i da prati preko 8000 maloprodajnih razgovora. Kroz „Bićanić prodajne treninge” prošlo je više od 800 radnika prodaje, direktora prodaje i menadžera prodaje. Danijel Bićanić je redovni kolumnista u mesečniku „Poslovni savjetnik” i gost-predavač na konferenciji „Superprodavač”. U slobodno vreme bavi se podučavanjem ving tsun kung fua.

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

      Uvod

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda