PRIMAJU LI KREDITNE KARTICE U RAJU | Milica Ž. Bukman | iLearn.rs

PRIMAJU LI KREDITNE KARTICE U RAJU

Autori: Milica Ž. Bukman
ISBN: 978-86-7956-086-5
Izdavač: HERA edu
Godina: 2015.
Opšte informacije: Meki povez, 314 str., 13,2 cm x 20,5 cm
Jezik: Srpski jezik
Dostupnost: Da

1.320,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Komentari (0)

Opis

Ekonomisti smatraju da je ekonomija svuda. Postoji u poslu, venčanju, sportu i kriminalu. Ako ekonomija prožima sve aspekte naših života, da li se onda takođe pojavljuje i u zagrobnom životu?

Da bi odgovorila na ovo pitanje, Bukman istražuje poglede na zagrobni život širom kultura i kroz istoriju. Ona odvažno prepoznaje ekonomske koncepte i principe u mitologiji, religiji, likovnoj umetnosti, književnosti, muzici i popularnoj kulturi, što joj pomaže da odgovori na pitanja kao što su:

• Da li mrtvi imaju poslove?
• Koja je cena ulaska u večnost?
• Postoji li energetska kriza u raju?
• Mogu li mrtvi da autsorsuju svoje grehe?

Posle čitanja ove originalne knjige koja nagoni na razmišljanje, čitalac će biti ubeđen da svi, od Odiseja do Harija Potera, od katolika do muslimana, od starih Egipćana do savremenih Kineza, unose bar malo ekonomije u svoje predstave o zagrobnom životu. To je zato što je ekonomija deo toga kako razmišljamo, radimo, živimo i umiremo.


„Plod dobrog istraživanja, a privlačna, Primaju li kreditne kartice u raju? je
očaravajuća studija o verovanjima o zagrobnom životu iz ekonomske perspektive.“
- Rebeka Prajs Dženi, D. Min, autor Who Goes There? A Cultural History of Heaven and Hell


MILICA Ž. BUKMAN je profesor ekonomiije na Sent Džozef univerzitetu u Filadelfiji. Predaje na predmetu Ekonomski razvoj i osnivač je i direktor Filadelfijskog ekonomskog programa stažiranja.

Dr Bukman je završila studije na Braun univerzitetu, masterirala u Londonskoj školi ekonomije, a doktorirala na Templ univerzitetu.

Objavila je više knjiga, a među njima su Economics of Film and Fiction (2008), Medical Tourism in Developing Countries (2007), Tourists, Migrants and Refugees (2006), After Involuntary Migration (2002) i The Economics of Secession (1993).

Za svoja istraživanja dobila je prestižnu Tenglman nagradu za izuzetnost u istraživanju i podučavanju, njene knjige su dobile nagradu Outstanding Book Award, a čitanja njenih knjiga prenosio je C-SPAN. Svoja istraživanja je predstavljala na konferencijama širom sveta i bila je gostujući predavač u Vudrou Vilson Centru, Univerzitetu u Pensilvaniji, Istraživačkom institutu za spoljnu politiku, Univerzitetu u Majamiju.

Milica je predavač-volonter za Visoko obrazovanje na marginama, predaje na online kursevima izbeglicama u Keniji i Malaviju.

Milica je rođena u Beogradu, a odrasla je u Rimu. Sada svoje vreme deli između svog univerziteta u Filadelfiji, porodice u Majamiju i Njujorku, i svog prvog doma u Beogradu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda