DOBA ODGOVORNOSTI | Bartol Letica | iLearn.rs

DOBA ODGOVORNOSTI

Autori: Bartol Letica
ISBN: 978-953-246-118-3
Izdavač: Mate d.o.o.
Godina: 2011.
Opšte informacije: Meki povez, 350 str., 17,0 cm x 24,0 cm
Jezik: Hrvatski jezik
Dostupnost: Ne

3.340,00 RSD
Količina:
1
  • Opis
  • Dodatni sadržaj
  • Komentari (0)

Opis

KORPORACIJSKA DRUŠTVENA ODGOVORNOST U VREME SVETSKE FINANSIJSKE KRIZE!

Svetska recesija koju još zovemo i Velikom recesijom, evropska dužnička kriza i hrvatsko „dužničko ropstvo“, svako na svoj način, posledica su različitih oblika lične i kolektivne društvene neodgovornosti: državnika, političara, finansijskih stručnjaka, berzanskih špekulanata, bankara, preduzetnika, menadžera, vođa i „nadzornika” velikih multinacionalnih korporacija, novinara, ali i građana sklonih životu na dug i kredit.

Dr. Bartol Letica, priznati međunarodni ekspert za tematiku korporacijske (poslovne) društvene odgovornosti i visoki zvaničnik Svetske banke, u knjizi „Doba odgovornosti” iznosi rezultate višegodišnjih praćenja iz prve ruke, kao i istraživanja i analize toka, korena, uzroka i posledica prvih velikih kriza i recesija 21. veka. Autor u knjizi daje detaljni pregled korporacijskih, javnih i poslovnih politika usmerenih ka očuvanju i promovisanju korporacijske odgovornosti u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj.

Iako je knjiga „Doba odgovornosti” nastala kao rezultat višegodišnjih autorovih naučnih istraživanja, napisana je jasnim, lako razumljivim i zanimljivim jezikom, pa može poslužiti kao priručnik ili kao udžbenik za predmete i radionicama na kojima se proučava i podučava korporacijska društvena odgovornost.
Knjiga može biti i praktični vodič za članove nadzornih odbora, predsednike i članove uprava u kompanijama u javnom, mešovitom i privatnom vlasništvu.


Kratak sadržaj:
Uvod
Teorije o korporacijskoj društvenoj odgovornosti
Korporacijska društvena odgovornosti i sustav Ujedinjenih naroda
Korporacijska društvena odgovornosti i Europska unija
Korporacijska društvena odgovornost i Sjedinjene američke države
Komparativna analiza KDO-a: Ujedinjeni narodi, Europska unija i Sjedinjene američke države


BARTOL LETICA je rođen 15. novembra 1976. godine u Zagrebu, gde je završio osnovnu školu i klasičnu gimnaziju. Od 1996. do 2000. studirao je na Univerzitetu Yale u New Haven-u, u SAD-u, gde je stekao akademsko zvanje B. A. iz političkih nauka i međunarodnih odnosa. Od 2004. do 2006. pohađao je postdiplomske studije na Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University u Medfordu, SAD, gde je postigao naučno zvanje magistra prava i diplomatije. Doktorat je stekao 2010. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zagrebu. Od septembra 2001. do jula 2004. bio je zaposlen kao komercijalni stručnjak u zagrebačkoj kancelariji američkog Ministarstva trgovine; od jula 2004. do maja 2006. radio je kao asistent na Katedri za međunarodne odnose na Univerzitetu Tufts, Medford, SAD. Od oktobra 2006. do septembra 2007. radio je kao konsultant na ekonomsko-razvojnim projektima Svetske banke u odeljenjima za Bliski istok i severnu Afriku, Evropu i centralnu Aziju i istočnu Aziju i Pacifik u Washington-u. Od septembra 2007. do jula 2009. radio je kao strateg u odeljenju za investicijsku klimu Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Svetske banke. Trenutno je na položaju savetnika i šefa kancelarije potpredsednice IFC-a za savetodavne usluge. Uža oblast njegovog stručnog, istraživačkog i naučnog rada su Evropska unija i evropske institucije, međunarodni ekonomski odnosi, globalne međunarodne organizacije i investicijska klima, s težištem na korporacijskoj društvenoj odgovornosti.

Delovi knjige

      Predgovor

      Sadržaj

Komentari (0)

Dodaj komentar

Vaša ocena:

Besplatna dostava

za narudžbine veće od 5.000,00 RSD

Plaćanje pouzećem

Mogućnost plaćanja kuriru prilikom preuzimanja

Povrat proizvoda

ukoliko dobijete oštećeni proizvod, vratite ga, a mi ćemo vam poslati novi

Jednostavna narudžbina

24h, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini

Preporuka sličnih proizvoda